Pet stvari, ki uničujejo vaše lase

Se radi namakate v bazenih? Napaka ...

17.4.2017 ob 5:00

svetlo.jpg

Vsak bi rad imel lepe lase, a le redkim to tudi zares uspe. V teoriji bi morali paziti na ogromno stvari, da se lasje ne bi uničili, v praksi pa bo morda dovolj že, če boste pozorni na pet od njih. Imate najboljši šampon, uporabljate več preparatov in ste pazljivi z vročim fenom, vaši lasje pa so še vedno brez pravega življenja? Morda so težave sledeče.

Kako jih češete?

Klasično česanje poteka od temena do konic las. Kadar pa so lasje zavozlani ali sprijeti skupaj, boste imeli s česanjem kar nekaj težav, saj se bodo lasje poškodovali, vaša pričeska pa bo videti, kot da je iz nje nekdo počrpal vso življenjsko energijo. Kadar se ubadate s prepletenimi in zavozlanimi lasmi, se lotite vsakega vozla posebej. Bodite potrpežljivi in pazljivi, naj se vam ne mudi.

Ogrevanje

Centralno gretje lahko zelo poškoduje lase. Ta namreč suši zrak, lasje pa se v takšnem okolju ne počutijo dobro, postanejo občutljivi in se lomijo. V dneh, ko je treba stanovanja še vedno ogrevati, posvetite nekoliko več pozornosti obnovitveni negi las – s pomočjo kakšne maske ali olja.

Klor

Če proste dneve radi preživljate v bazenu, potem ni nič nenavadnega, da so vaši lasje poškodovani. Ne le, da se pobeljeni lasje lahko obarvajo zelenkasto, sčasoma bo klor začel razgrajevati tudi aminokisline v laseh, ti pa se potem lomijo in težko jih češete. Pobrskajte za kakšnim preparatom, ki vam bo pomagal pri težavi s klorom, če se že ne morete ogniti klorirani vodi.

Tesni čopi

Preden se odločite za čop visoko na glavi, raje razmislite. Bolj čvrsto ko boste lase pritrdili v nenaravni položaj, bolj jim bo to škodilo. Trpeli bodo tako lasni koreni kot koža na glavi, lasje pa se bodo začeli lomiti in pospešeno izpadati.

Trda ali mehka voda

Spremembe v trdoti vode lahko močno vplivajo na stanje vaših las – najprej jih boste opazili v tem, koliko so lasje mehki. Seveda se zaradi trde vode, ki škodijo lasem, ne boste preselili v drugi kraj, lahko pa svojemu naglavnemu okrasju pomagate z nekaj kapljicami primernega olja.

Avtorica: Mo. S.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)