Najlepše speti lasje

Nasveti za hitre in praktične rešitve: modni so na hitro speti lasje. Domišljija pri dodatkih letos ne pozna meja, čar pa je v nonšalantnem videzu.

17.10.2015 ob 9:25

image_14419633_7bg.jpg

Letos so nam kreatorji pričesk stopili naproti, kajti lasne smernice sezone so hitro uresničljive in praktične – še posebno ko nam lasje ponagajajo ali nam zmanjka časa, da bi si jih umili.


Že slediš Mični na Facebooku?

Prečka

Velik hit, ki deluje tudi pri krajših laseh, se imenuje side-swept-look in zapoveduje prečko zelo ob strani. Da bi dosegli želeni učinek, velja lase pri lasišču namazati z gelom – tako poskrbimo za moker videz. Pomembno je, da poskrbite za natančno prečko, lase pa lahko glede na dolžino posušite gladko ali valovito s pomočjo krtače.

Nasvet: nižje ko boste naredili prečko, bolj učinkovita bo pričeska.

image_14419633_0.jpg

Tehnike vozlanja

Največkrat videne pričeske na modnih revijah so bili tako ali drugače zavozlani lasje. Čeprav na prvi pogled tovrstno spenjanje deluje precej zapleteno, gre za učinkovite pričeske, ki jih boste z nekaj prakse ustvarili zelo hitro. Različne fige, delno spuščeni in delno speti lasje ter drugače prepleteni veljajo za vodilne smernice sezone. Pozornost je letos posvečena tilniku. Daljši ko so lasje, več je možnosti, saj se jih da zviti na najrazličnejše načine. Pri krajših se velja osredotočiti na posamezne pramene, ki jih posamično spnemo. Kdor želi, lahko za bolj sproščen videz naključno izvleče nekaj pramenov.

Nasvet: za utrditev tovrstnih pričesk so optimalne lasne igle, ki pa ne smejo biti vidne, in nelepljiv lak.

Raznovrstnost čopov

Praktični, hitro uresničljivi, a zelo učinkoviti so nizko speti čopi. Tudi pri tej temi je pozornost usmerjena na tilnik. Klasičen videz dosežemo z dolgimi, ravnimi in močnimi lasmi. Najprej jih lahko razdelimo s prečko ali jih počešemo nazaj in spnemo v čop – na primer z usnjenimi trakovi. Pomembno je, da imajo lasje naraven videz, zato ne velja pretiravati z gelom ali peno.

Nasvet: za najboljši učinek se priporoča likalnik, ki bo lepo zravnal lase. Za bolj poln učinek pa lahko sežete tudi po lasnih vstavkih.

Lasni nakit

Na glavi se dogaja! Ali boste izbrali obroč, trak, turban ali ruto, je prepuščeno vam, vsekakor pa domišljija pri dodatkih za lase letos ne pozna meja. Če si želite še več opaznosti, si lahko privoščite celo svetlikajoče se kamenčke. Pestrost vlada tudi pri glavnikih, ki jih lahko vpnete v fige in so na primer okrašeni z nežnimi cvetovi, čope in kitke lahko obogatite s pentljami, za še več ekstravagance pa se lahko odločite za nekoliko večje okrasne sponke, ki jih spnete ob strani.

Nasvet: tudi če boste segli po lasnih okraskih, naj vaša pričeska ne deluje preresno in naj ne bo pretesno speta. Čar je v nonšalantnem videzu, ki daje vtis, da ste lase tako mimogrede in na hitro speli.

Avtorica: Petra Kancler


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)