Najpogostejše napake pri sušenju las

Napake med sušenjem las so lahko krive za to, da vaša pričeska ni takšna, kot bi želeli.

5.5.2015 ob 8:40

shutterstock_159830939.jpg

Morda se vam res zdi, da za sušenje las s sušilnikom ne potrebujete posebnih napotkov. A popolno pričesko si boste vendarle pričarali le, če se boste izogibali sledečim napakam, ki so najbolj pogoste.

Prehitro jih sušite. Večina s sušenjem las začne takoj po prhanju. Prav to pa je prva napaka. Najprej jih je namreč potrebno dodobra osušiti: z rokami iz njih iztisnite odvečno vodo, nato jih vsaj za deset minut zavijte v brisačo, ki bo popivnala večino vlage. Počakajte še približno petnajst minut, šele nato pa v roke vzemite sušilec las. Tako bodo lasje manj časa izpostavljeno vplivu vročega zraka, lažje pa jih boste tudi oblikovali.

Začnete na zatilju. Raje, kot da lase začnete sušiti na zatilju, začnite spredaj in se počasi pomikajte proti zadnji strani glave. Tako boste lažje ukrotili lase in ti ne bodo bežali iz linije vaše pričeske.

shutterstock_206607298.jpg

Napačna uporaba kozmetičnih izdelkov. Regeneratorjev, sredstev za oblikovanje, ravnanje ali večji volumen, ne nanašajte na lasišče, pač pa zgolj na spodnji del las (denimo od ušes do konic). Pred tem jih razdelite v nekaj pramenov, da bo nanos bolj natančen. Prav tako s temi sredstvi ne pretiravajte.

Sušilec slabe kvalitete. Za dober rezultat potrebujete dober sušilec. Zato si privoščite novejši model, ki ima več moči ter več možnosti izbire temperature zraka. Naj ima anatomsko držalo in naj ne bo pretežak.

Uporaba napačne ščetke. Čeprav si želite volumna, ne uporabljajte prevelike ščetke. Raje izberite manjše, z njimi si boste lažje pričarali volumen pričeske, ki bo še bolj obstojen. Za ravnanje uporabite gosto, okroglo ščetko. Ravnajte pramen za pramenom, ob pravem pritisku z njo polzite po laseh in jih hkrati sušite. Tako boste zlahka ukrotili kodre.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)