Naravno zdravilo proti izpadanju las

Okrepite jih na naraven način od korenin do konic in tako preprečite izpadanje.

27.3.2015 ob 9:00

shutterstock_200124428.jpg

Izpadanje las je povsem normalen pojav. Medtem, ko z našega lasišča vsak dan izpade približno 100 las, jih ob menjavi letnih časov lahko izpade še nekoliko več. Spomladansko izpadanje je posledica zimskega primanjkljaja vitaminov in sprememb v prekrvavitvi lasišča.

Če ste tudi sami opazili, da pogosteje kot sicer izgubljate svoj naravni okras, okrepite lasne korenine. Vse, kar za to potrebujete, je živilo, ki ga zagotovo imate v hladilniku. V mislih imamo nariban korenček, ki je odlična maska za lase, saj njegove hranljive snovi prodrejo globoko v lasišče in delujejo neposredno na lasne korenine.

Korenček naribajte čim bolj na drobno.

Postopek:

  • Korenček naribajte res na drobno, ali pa še bolje - vrzite ga v sesekljalnik, in z dobljeno kašo natrite lasišče. Lase nato zavijte v plastično vrečko, čeznjo ovite toplo brisačo, ter počakajte 15 minut.

  • Lase na koncu umijte s šamponom, ki ga običajno uporabljate.

  • Ko masko uporabite prvič, se enakega postopka lotite še ob naslednjih štirih pranjih. Masko morate namreč uporabiti petkrat zaporedoma, da se bodo korenine las res dobro okrepile.

  • Kasneje, ko izpadanje ne bo več tako izrazito, pa bo dovolj, če si jo boste privoščili enkrat tedensko.

Zakaj korenje?

Korenje je bogato z beta-karotenom, ki proizvaja vitamin A. Ta pomaga pri proizvodnji olj, ki negujejo lase in barvo ter jim dajejo sijoč videz, hkrati pa pomaga krepiti korenino in strukturo las. Korenček vsebuje tudi veliko vitamina C, ki spodbuja boljši krvni pretok na lasišču, to pa je ključno za dobro rast las.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)