Živila, ki preprečujejo sivenje las

Za ohranjanje svoje naravne barve jejte živila, ki preprečujejo, da bi se obarvali sivo.

5.4.2015 ob 10:45

shutterstock_103763447.jpg

Sive lase lahko zakrijete z barvanjem, a mnoge bo najbrž razveselilo dejstvo, da je njihov nastanek mogoče preprečiti ali vsaj nekoliko odložiti na preprostejši način. S pravilno prehrano.

Ta naj bi vključevala zlasti beljakovine, glukozo ter vitamine, ki na lase delujejo pozitivno. Poglejte, kaj umestiti na svoj jedilnik in tako ohraniti naravno barvo las.

Orehe. Bogati so z biotinom, vitaminom E in z esencialnimi maščobami, ki skrbijo za optimalno vlažnost las. Prav tako je v njih prisoten baker, ki igra pomembno vlogo v proizvodnji melanina, pigmenta, ki lasem zagotavlja barvo.

Zeleno zelenjavo. Pomanjkanje železa je povezano s pretiranim izpadanjem las in z izgubljanjem kvalitete naglavnega okrasja. Prav zato jejte zeleno zelenjavo, rdečo peso in rdeče meso. Tako boste telesu zagotovili optimalno količino železa ter s tem preprečili sivenje.

shutterstock_211078603.jpg

Jajca. Jajca vsebujejo beljakovine, vitamine skupine B, vitamin D ter biotin. Vsi ti spodbujajo nastajanje kreatina, ki je zaslužen za volumen, elastičnost in barvo las.

Rdeča paprika, pomaranče, jagode. Rdeča paprika, pomaranče in jagode so bogate z vitaminom C. Ta zavira delovanje prostih radikalov v organizmu in spodbuja nastajanje kolagena. Pomanjkanje tega vitamina se odraža tudi na kvaliteti las, zlasti v obliki razpokanih konic in prezgodnjega sivenja.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)