5.4.2015 ob 10:45
Sive lase lahko zakrijete z barvanjem, a mnoge bo najbrž razveselilo dejstvo, da je njihov nastanek mogoče preprečiti ali vsaj nekoliko odložiti na preprostejši način. S pravilno prehrano.
Ta naj bi vključevala zlasti beljakovine, glukozo ter vitamine, ki na lase delujejo pozitivno. Poglejte, kaj umestiti na svoj jedilnik in tako ohraniti naravno barvo las.
Orehe. Bogati so z biotinom, vitaminom E in z esencialnimi maščobami, ki skrbijo za optimalno vlažnost las. Prav tako je v njih prisoten baker, ki igra pomembno vlogo v proizvodnji melanina, pigmenta, ki lasem zagotavlja barvo.
Zeleno zelenjavo. Pomanjkanje železa je povezano s pretiranim izpadanjem las in z izgubljanjem kvalitete naglavnega okrasja. Prav zato jejte zeleno zelenjavo, rdečo peso in rdeče meso. Tako boste telesu zagotovili optimalno količino železa ter s tem preprečili sivenje.
Jajca. Jajca vsebujejo beljakovine, vitamine skupine B, vitamin D ter biotin. Vsi ti spodbujajo nastajanje kreatina, ki je zaslužen za volumen, elastičnost in barvo las.
Rdeča paprika, pomaranče, jagode. Rdeča paprika, pomaranče in jagode so bogate z vitaminom C. Ta zavira delovanje prostih radikalov v organizmu in spodbuja nastajanje kolagena. Pomanjkanje tega vitamina se odraža tudi na kvaliteti las, zlasti v obliki razpokanih konic in prezgodnjega sivenja.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar