Ljubljana bogatejša za nov kotiček z ličili in lepotnimi nasveti

Veste, katere barve šmink bomo nosili v prihodnjih mesecih? Kaj pa, kako kupiti pravi odtenek pudra?

26.11.2016 ob 6:10

mejkap10.jpg

V mesto je prišla nova znamka ličil, ki spremlja svetovne trende. Na Mestnem trgu v središču prestolnice so odprli novo licenčno trgovino z ličili Cipria make up. Prinaša drzne izdelke, ki pa ostajajo v žepu prijaznem cenovnem razponu. Cene izdelkov se gibljejo med 2 do 20 evrov, večina proizvodov pa je italijanskega porekla.

To zimo nosimo temne mat šminke

V trgovini je okoli 900 izdelkov za ličenje in nego obraza, kupcem pa so na voljo tudi svetovalci in umetniki ličenja. Med našim obiskom je nekaj lepotnih nasvetov z nami delila umetnica ličenja Tina Urekar, ki vas poleg svetovanja lahko v trgovini tudi naliči.

2.jpg

In kaj bomo na obrazu nosile hladnejši del leta? Barvna lestvica šmink se skozi jesen in zimo giblje med temno rjavimi in vinsko rdečimi toni, bleščeče šminke pa so povozile tiste z mat učinkom, nam zaupa Tina. Šminka bo sicer videti najbolje z ombre efektom, ki ga dosežete, če najprej nanesete balzam za ustnice, te obrobite s črtalom, ki je za odtenek temnejši od šminke, nato pa vse skupaj zapolnite še s šminko. 

"Ne podlezite Kylie Jenner efektu!"

Kakšne so najpogostejše napake, ki jih počnemo pri ličenju? Kylie Jenner efekt, pravi Tina. Dekleta namreč ob želji, da bi imele čim bolj polne ustnice (najmlajša iz klana Kardashian si jih je sicer povečala s pomočjo lepotnih kirurgov), te obrobijo s svinčnikom, a se ne držijo linije svojih ustnic. Ustnice sicer res lahko optično povečamo s pomočjo svinčnika, a previdno, saj je lahko že najmanjši poseg čez naravni rob ustnic videti precej slabše, kot naravna različica.

1.jpg

Eyeliner za zapeljiv in bela barvica za odprt pogled

Tako imenovani "repki", ki jih na veki ustvarite s pomočjo tuša oziroma eyelinerja, so eden trenutno najbolj vročih trendov ličenja oči. Močna senčila so tako potisnjena v ozadje, črno barvico pa je zamenjala bela, ki jo nanesete na vodno linijo in s tem optično povečate oči.

Highlighter za igriv sijaj

Eden od "it" trendov sezone je tudi highlighter. Svetlikajoče linije nanesemo na dele obraza, ki jih želimo poudariti. Highlighter namreč ob pravi svetlobi in določenim kotom odbija svetlobo in poskrbi za igriv sijaj. Nanesemo ga nad ličnice, nad ustnico, po bradi in pod lok obrvi.

3.jpg

Contouring ostaja hit sezone

Umetnica ličenja pravi, da je contouring še vedno zelo priljubljen in tako bo ostalo še lep čas. A kako se osvetljevanja in senčenja sploh lotiti? Potrebujete svetel korektor, ki ga nanesete pod oči, na brado, nos in čelo. Nadaljujete s temnejšim odtenkom rjave – lahko uporabite bronzer v prahu ali kremni puder. Tega nanesete pod ličnice, brado ter na lev in desen del čela, da ga optično zožate. Vse skupaj dobro zabrišete, da meje med osvetljenimi in zatemnjenimi deli obraza ne bodo ostro razdeljene. S tem bo obraz dobil bolj definirano obliko, lahko ga optično zožate ali poudarite določene dele.

Presvetel puder naredi manj škode kot pretemen

Veliko deklet uporablja pudre, ki niso skladni z odtenkom njihove kože. Vizažistka svetuje, da pri nakupu odtenek testirate na ličnični kosti, saj boste tam najbolj ujeli barvo. Če pa ste v dilemi, raje izberite nekoliko svetlejšega, kot temnejšega, saj presvetel odtenek lahko rešujete s pomočjo bronzerja, obratno pa bo postopek precej manj uspešen.

Obrvi naj ne bodo preveč napadalne

Zadnja leta je nujen del popolnega make-upa tudi oblikovanje obrvi. Te dopolnimo s pomočjo svinčnika ali senčila, barva naj bo rjava in čim bolj naravna. "Če imaš svetle lase, mora biti barvica dva odtenka temnejša, če imaš temnejše lase, pa dva odtenka svetlejša," pravi umetnica ličenja.

Triki za dlje obstojen make-up

In kako poskrbeti, da bo make-up ostal na svojem mestu ves dan? Tina svetuje, da še pred nanosom pudra uporabimo "primer". Ta baza poskrbi, da puder ostane na svojem mestu in pred njim tudi nekoliko zaščiti kožo. Ko končate z ličenjem, pa vse skupaj še poporšite s "fiksatorjem".

Avtor: Maja Fister

Foto: Marko Feist


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)