Umetnica ličenja svetuje: Make-up za v šolo naj ne bo enak kot za v klub

Kakšna ličila so primerna za med šolske klopi? Srednješolske klopi, če smo natančni. Mičninim bralkam svetuje umetnica ličenja Tina VA.

12.9.2016 ob 5:55

shutterstock_161496782.jpg

Slovenski šolski sistem ne zahteva šolskih uniform, zato imajo dijakinje (in dijaki) precej odprte roke pri izražanju svojega sloga. Kako pa je z ličili? Mična je poklepetala z umetnico ličenja Tino Vrhovec Andrič, ki sicer ustvarja pod umetniškim imenom Tina VA.

Make-up za v šolo naj bo čim bolj naraven, vsekakor pa popolno nasprotje močnemu večernemu ličenju, ki ga v zadnjih letih narekujejo modni trendi. "Naravni make-up je najbolj uspešen takrat, ko vam nekdo reče, kako dobro ste videti brez ličil – čeprav ste v bistvu naličene," v pogovoru z Mično pove Tina. "Držite se pravila, da poudarite svoje atribute – denimo oči – in tako preusmerite pozornost s tistih delov, ki vam morda niso najbolj v ponos," dodaja.

shutterstock_351376142.jpg

Močno poudarjene obrvi in temna šminka lahko počakajo do petkovega večera

"Vsekakor za v šolo odpadejo težki kremni pudri, ki si jih lahko privoščimo za nočna potepanja po klubih. Zato stran z vsemi pudri v stiku in močnimi črnimi sencami! Ravno tako se odpovejte trenutnim trendom močno poudarjenih obrvi ali temnih šmink, če nočete, da nas profesorji dobijo 'na piko'," v šali pove umetnica ličenja. Pri poudarjanju in dajanju oblike obrvem s pomočjo svinčnika predlaga svetlejše tone rjave – kar še posebej velja za svetlolaske.

Namesto pudra pa priporoča tonirano ali BB kremo, ki poskrbi, da koži ne zmanjka vlage, hkrati pa malo popravi njen ton. Za tiste, ki imate težave s kožo, priporoča korektor za problematično kožo in lahek, a vseeno prekriven puder. Vse skupaj lahko s pomočjo večjega čopiča fiksirate s pudrom v kamnu ali v prahu. Umetnica ličenja odsvetuje težka senčenja in t.i. contouring, ki je v zadnjih dveh letih obsedel navdušenke ličenja. "Ličnice in čelo lahko zasenčimo kar z matt bronzerjem, bolj svež videz pa lahko ustvarimo s pomočjo blusha na licih," svetuje Tina.

shutterstock_373216708.jpg

Oči začnemo senčiti po pregibu veke

Pri senčenju oči se spet držimo pravila "manj je več" in uporabimo svetla senčila. "Sama včasih uporabim kar senčko, s katero sem senčila lica in čelo. Oči vedno začnemo senčiti po pregibu veke, kar nato zabrišemo/blendiramo navzgor, da oko malo privzdignemo," pravi Tina.

"Tiste z mirno roko lahko posežete tudi po eyelinerju, vendar bodite pri nanosu resnično zmerne, da se v šolo ne boste odpravile v stilu Amy Winehouse. Ona je svoje 'repke' sicer znala nositi, vseeno pa verjetno ni takšna hodila v šolo," pravi umetnica ličenja, ki dodaja, da je nenazadnje najbolj pomembno to, da vsak večer pred spanjem obraz dobro očistite, da vaša koža ostane lepa tudi v letih, ko zapustite šolske klopi.

Avtor: F. M.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)