Česa mojstrice ličenja ne počno

Tudi sami se izognite najpogostejšim napakam pri zagoravljanju lepega videza.

20.8.2016 ob 7:00

licenje.jpg

Ure in ure skrbijo za videz drugih. Z njihovo pomočjo ti blestijo vedno in povsod. In ker umetnice ličenja vedo, kako se stvarem streže, tudi v skrbi za svojo lepoto upoštevajo nekaj pravil, ter se izogibajo napakam, ki bi jih pri zagotavljanju lepega videza ovirale. Česa torej ne počno?

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.

Ličil ne shranjujejo v kopalnici

Morda se vam zdi povsem razumljivo, da ličila hranite tam, kjer jih tudi uporabljate, a na žalost je kopalnica en najmanj priporočljivih kotičkov za shranjevanje šmink, maskar, senčil in drugih lepotilnih pripomočkov. Stalna vlaga in spremembe temperature spodbujajo njihovo kvarjenje, prav tako se zaradi prej omenjenih pogojev na njih hitro začno množiti bakterije, ki se pri uporabi prenesejo na kožo. Ličila raje hranite v suhem in hladnem prostoru, morda v predalu v spalnici.

Pudra ne preverjajo na rokah

Greste v drogerijo, vzamete stekleničko pudra, nekaj kapljic stisnete na zadnjo stran dlani in prepričani ste, da ste tako našli puder, ki vam najbolj odgovarja. Narobe! Roke so običajno vsaj za odtenek (največkrat pa dva) temnejše od obraza. Pravo nianso pudra boste najlažje izbrali, če ga boste preizkusili na spodnjem robu čeljustne kosti.

Nikoli ne uporabljajo samo enega korektorja

Temveč vsaj dva: enega za področje pod očmi in drugega za vse ostalo. Za prikrivanje podočnjakov namreč potrebujejo (tako kot vi) vsaj za dva odtenka svetlejši korektor od kože. Za ostale dele obraza pa takšnega v barvi polti, ki bo zakril mozolje in druge nepravilnosti.

Nikoli ne uporabljajo preveč pudra v prahu

Če puder v prahu uporabljate prav, ta še kako pripomore k lepemu videzu kože, v kolikor pa ga nanašate preveč, bodo drobne gubice in druge nepravilnosti izrazitejše, njegov učinek pa ravno nasproten od željenega. Ostanite pri zmerni količini in ga nanašajte le na dele obraza, kjer je resnično potreben: na čelu, nosu in bradi.

Tudi z rdečilom za lica ne pretiravajo

Malce na ličnice? Čudovito. Z njim prekrit cel obraz? Raje ne.

Zmerno nanašajo črtalo za oči

Izdatno obrobljene oči so na videz manjše. Bolje je na zgornjo veko nanesti res tanko linijo črtala in nato pravilno uporabiti senčila za veke. Tako bodo oči na pogled večje, ob pravi izbiri barve senčila pa tudi izrazitejše.

Vodoodporne maskare ne uporabljajo vsak dan

Vodoodporne maskare zaradi svoje sestave izsušijo trepalnice, poleg tega je odstranjevanje teh naporno in dolgotrajno, kar trepalnice še dodatno poškoduje in jih lomi. Za vsakodnevno poudarjanje oči tudi sami, tako kot mojstrice ličenja, ostanite pri običajni, vodoodporna maskara pa naj bo le za posebne priložnosti.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)