Napaka pri ličenju, ki vas najbolj postara

Pretirana količina pudra v prahu gubic ne bo zakrila, pač pa bodo te zaradi še bolj izrazite.

8.1.2016 ob 7:30

shutterstock_278460026.jpg

Vaša pričeska je drugačna od tiste, ki ste jo nosili v srednji šoli, kajne? In prav tako naj bi se z leti spreminjal tudi vaš način ličenja. A to ne pomeni, da bi morali uporabljati več ličil. Ravno nasprotno. Ličenje bi moralo postati bolj prefinjeno in subtilno. Zlasti bi se morali izogibati največji napaki, ki jo pripadnice nežnejšega spola prav rade storijo in ki jih najbolj postara: preveč ličil, zlasti pudra v kamnu ali prahu.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Nasproten učinek

Večina žensk je namreč prepričanih, da bo večja količina pudra prekrila gube, razširjene pore in druge nepravilnosti na koži, učinek pa je ravno nasproten: puder v prahu vse to le še poudari. Zaradi pretirane količine tega je koža namreč na videz bolj suha, gube ter druge nepravilnosti pa se očitneje izrišejo in tako postanejo bolj vidne.

Kaj bo bolje

Najboljši način za prekrivanje gub je uporaba kremastega tekočega pudra, ki kožo hkrati še navlaži (morda celo BB krema), puder v prahu ali kamnu pa bi morali uporabljati minimalno in samo na področju pod očmi. Za ženske, ki imajo mastno kožo, je priporočljiva uporaba tekočega pudra z mat učinkom. Mozolje in druge večje nepravilnosti zakrivajte s primernim korektorjem, količina pudra v prahu pa naj bi bila tudi na najbolj mastnih predelih obraza minimalna, ki pa ga ni priporočljivo nanašati več kot dvakrat na dan.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)