Kaj storiti, če kupite napačen tekoči puder

Naj bo presvetel ali pretemen, premasten ali presuh, rešitev je vedno mogoča.

30.12.2015 ob 7:30

shutterstock_166896398.jpg

Se zgodi, da kupite napačno ličilo in to vidite komaj tedaj, ko ga prvič uporabite. Tokrat govorimo o tekočem pudru. Kadar šele doma opazite, da je pretemen, presvetel ali vaša koža ob njegovem nanosu ni takšna, kot bi pričakovali, obstaja rešitev. In s tem ne mislimo, da ga komu podarite.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Po nanosu pudra se vaša koža sveti. V tem primeru lahko storite dvoje: po nanosu tekočega pudra uporabite še tistega v prahu. Druga rešitev pa je, da si preskrbite še puder z oznako mat. Zmešajte oba (le toliko ličila, kot ga boste za en nanos potrebovali) in z mešanico polepšajte polt.

Puder je na vaši koži videti preveč suh. Torej mu dodajte malce olja, ki je primerno za nego obraza, denimo olje mareličnih pešk ali mandljevo olje. Previdno s količino, da podlaga ne bo postala preveč tekoča.

Pretemen puder. Pomaga, če ga zmešate z vlažilno kremo in ga nanesete s posebnim orodjem: naš predlog je vlažna gobica, s katero boste najlažje nanesli tanek sloj podlage. Če je resnično preveč temen, pa ga uporabljajte zgolj kot korektor.

Presvetel puder. Ko ga nanesete na obraz, uporabite še rdečilo. Če je resnično presvetel in ste zaradi njega videti preveč bledi, ga uporabite zgolj za osvetljevanje obraza in ga nanašajte samo na predel nosu, čela in brade, na ostalem obrazu pa uporabite malce temnejši odtenek. Pazite pa, da po takšnem ličenju ne bo ostal viden rob. Zakrijete ga lahko s pudrom v prahu.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)