Najslabši pudri za vašo kožo

Kozmetična industrija ponuja ogromno pudrov in ob tako pestri izbiri je težko izbrati pravega.

2.10.2015 ob 6:30

shutterstock_48012172.jpg

Idealni tekoči puder je težko izbrati, a ker je prav ta prvi in najpomembnejši korak do popolnega videza, si je pametno vzeti malce časa in poiskati takšnega, ki je kot nalašč za vas. Pri iskanju pravega se izognite sledečim, sicer najpogostejšim napakam.


Že slediš Mični na Facebooku?

Pretemen puder. Pripadnice nežnejšega spola se pogosto odločajo za nakup pudra, ki je tudi za tri odtenke temnejši od njihove polti. Prav to pa je prva in največja napaka, saj je po nanosu tega obraz videti izumetničen ter nič kaj privlačen. Izberite puder v odtenku vašega obraza, morda celo za odtenek svetejšega, malce barve pa obrazu dodajte s pomočjo bronzerja.

shutterstock_262878485.jpg

Poceni puder. Ne trdimo, da je cena odraz kakovosti in da bi za puder morali zapraviti pravo malo premoženje. A cenejši imajo pogosto slabšo teksturo in se ne zlivajo dobro s kožo. Raje si izberite boljšega in kvalitetnejšega ter prihranite pri maskarah in lakih za nohte.

Puder za drugačen tip kože. Imate mešano kožo, a uporabljate puder za suho? Ali imate suho in nanašate puder za mastno? Z napačno izbiro pudra koži škodujete, hkrati pa vaš videz ni takšen, kot bi si ga želeli. Če sami ne morete določiti, kakšen tip kože imate, poprosite za nasvet prodajalko v drogeriji.

shutterstock_75002644.jpg

Pregost puder. Zlasti na mlajšem obrazu pregosti in pretežki pudri niso videti lepo. Izberite različico pudra, ki je primeren vaši starosti.

Še dodatni nasvet: ne odločajte se za nakup pudrov po priporočilih prijateljic. Res je sicer, da vam želijo zgolj pomagati, a vendar morda tisti, na katerega prisegajo one, vaši koži ne bo odgovarjal. Zato morate poiskati takšnega, ki je najboljši za vašo polt. Kateri to je, pa boste morali ugotoviti sami.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)