Lepotni odmerek: Sveže poletno ličenje

Malo in s poudarki na prvih mestih – to je moje vodilo za svež in lep poletni make up.

18.7.2016 ob 9:05

katarina_manjsa.jpg

V vročih poletnih dneh (ki jih imamo letos sicer bolj malo) smo običajno pri make upu minimalistične, vsaj pri meni je tako. Poleti prisegam na lahek, 'skromen' make up, pri katerem z majhnimi poudarki dosežem kar največji učinek. V mojo trenutno ličilno rutino se uvrščajo naslednji izdelki, ki so me po daljši uporabi dovolj prepričali, da so se uvrstili med moje lepotne stalnice.

1. Lahek tekoči puder

Za svež, lahkoten make up najprej potrebujemo lahko, fluidno podlago, ki izenači polt, prekrije nepravilnosti in seveda ne pušča maskastega videza. V ta namen mi odlično služi lahka tekoča podlaga Bourjois City Radiance. Puder imam od zime in priznam, da me takrat ni posebej navdušil, saj je bil za mojo (zlasti pozimi) suho kožo premalo hranilen. Poleti, ko se ta izsušenost malo umiri, pridejo pri meni na vsrto tudi takšni izdelki. Obožujem ga zato, ker je na koži lahek – še bolj kot npr. BB-krema –, hkrati pa jo idealno izenači, prekrije in naredi lep naraven videz. Proizvajalec obljublja, da ima izdelek pigmente, ki osvetlijo, kar popolnoma drži. Dodatni plusi: zaščitni faktor 30, dobra obstojnost (vendar ne vem, kako se obnese pri hudem potenju in ekstremnih razmerah) ter odlično prileganje barve (odtenek 02 Vanilla je na prvi pogled videti malce temen za mojo kožo, ampak takoj po nanosu nekako posvetli in se 'zblenda' z barvo kože).

koz_1.jpg

2. Osvetljevalec

Brez osvetljevalca nikamor – to je moje vodilo! Resda nikoli nisem razumela manije okoli contouringa, sem pa že leta nazaj spoznala prednosti uporabe osvetljevalca (svetlitev oz. strobing je sicer zasenčil prej omenjeni contouring tudi v svetu make up trendov!). Kaj je bistvo osvetlitve ključnih točk na obrazu? Spočit videz! S tem ko osvetlimo trikotni predel med obrvema, okoli lične kosti in navzgor proti obrvem, sredino nosu, konec jamice nad zgornjo ustnico, vrh brade in notranje kotičke vek, se zgodi mali čudež – obraz zares postane osvetljen in videz deluje nekako polepšan, popravljen, kot bi mu dodali filter. Osetljevalec in korektor za podočnjake uporabim čisto na koncu, ko sem naredila že ves make up (z maskaro in rdečilo za lica vred). Tako se mi zdi, da je učinek najboljši in tudi nanos je najbolj natančen. Ker sem vedno uporabljala samo osvetljevalce v kamnu, pred časom pa sem dobila tekoči osvetljevalec, je bila to lepa priložnost, da preizkusim nekaj novega. Navdušena sem nad ArtDeco Strobing Fluidom, s katerim lahko preprosto nanos stopnjujem in plastim.

koz_2.jpg

3. Modra maskara

Poleti največkrat na očeh uporabljam samo maskaro. Predpogoj za to je, da je maskara res dobra, beri: priviha, poudari, naredi volumen, podaljša … Odlična popestritev videza je, da si prek svoje črne maskare, ko se ta posuši, dam plast ali dve električno modre maskare. Trenutno sem navdušena nad modrino električno modre maskare Pupa Vamp! Že prej sem jo poznala in hvalila v drugih barvnih različicah – imam jo še v čudoviti vijoličasti barvi, ki jo uporabljam tudi samostojno, črna pa je tako ali tako stalnica, brez katere ne gre. Modra je za moj okus samostojno presvetla – sicer močno obarva trepalnice, ampak mi učinek ni preveč všeč, v kombinaciji s temno podlago pa je to zame top poletni videz – preprost, a z dodatnim 'uau' učinkom.

koz_3.jpg

4. Rdečilo

Rahlo obarvana lička v čim bolj naravnem odtenku so nuja. Poleg tega, da z njimi ponaredimo sveže 'zadihan' videz, tudi odlično dopolnijo delo osvetljevalca. Rdečilo nanesemo na jabolka ličk, ki jih najbolje določimo tako, da se nasmehnemo. Najbolj izbočeni del je tisti, ki mu dodamo malo barve. Previdno s količino – začnemo z malo rdečila in raje dodajamo, če se nam zdi potrebno. Ljubiteljicam kremnih rdečil priporočam Bobbi Brown, med mojimi večnimi v kamnu pa je rdečilo NARS v slavnem univerzalnem odtenku pomenljivega imena Orgasm.

koz_4.jpg

5. Sočne ustnice

K lahkotnemu poletnemu make upu se najlepše podajo sočno obarvane ustnice, vsaj za dnevne priložnosti. V ta namen imam rada polprekrivne glose (najraje vse variacije rdečih odtenkov), ki poleg leska ustnice dobro obarvajo in jih naredijo sočne. Za rdeče ustnice in naraven videz mi najbolj ustreza Dior Rouge Brilliant, odt. 999, za bolj rožnato, lepljivo in šminkasto različico pa imam poleti rada YSL Rouge Pur Couture Vernis, odt. 11.

koz_5.jpg

Lepotni odmerek je zapisala Katarina Mihelič Bajt


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)