Mini vodič vizažistke: Dobra podlaga je ključna, a pudra ne testirajte na roki

Popolna podlaga za make-up po korakih vizažistke Jasne Oklešen.

8.10.2016 ob 5:25

Vizažistka Jasna Oklešen je svoje veščine pokazala na voditeljici Tari Zupančič.

Poznate pravilno zaporedje ličenja? Veste, kakšna je dobra podlaga? Kaj pa, kam točno nanesti rdečilo za lica? Nekaj nasvetov je z nami delila umetnica ličenja Jasna Oklešen, ki svoje znanje deli tudi na dm-ovi akademiji ličenja.

Tokrat se bomo osredotočili na podlago, ki je po vizažistkinih besedah osnova za dober make-up. Pa začnimo!

Priprava kože z nežnimi potezami, da gubice ne pridejo prekmalu

Kožo je treba na make-up primerno pripraviti. Uporabimo micelarno vodico in nadaljujemo z vlažilno kremo. Začnemo na sredini obraza in nadaljujemo proti lasišču, pri tem pa kožo čim manj raztegujemo, da ne spodbujamo nastajanja gubic. Vizažistka za obstojnost predlaga še uporabo "primerja", prozorne baze, na katero se veže puder.

shutterstock_453943459.jpg

Nakupovanje pudra: Primeren ten barve testirajte na obrazu!

Sledi izbira pravega odtenka pudra – ko kupujete nov puder, ga poskusite na čeljustni kosti, nikakor pa ne na rokah ali vratu, saj je koža tam druge barve! Pazite tudi, da novo barvo poskušate na čim bolj naravni svetlobi, da boste zadeli svoj ten. Ko ujamete svojo barvo, puder nežno nanesete s prsti, širokim čopičem ali pa gobico. Gobico pred uporabo zmočite, da se napihne. Puder nanašajte od sredine, s tapkanjem, ne vlečenjem, svetuje vizažistka. Tiste, z bolj mastno kožo, svetleče predele matirate s pudrom v prahu.

Zaveznika Kim Kardashian: Contouring in highlighting

Ena od trenutnih vročih trendov sta contouring in highlighting. S prvim potemnimo dele obraza, ki bi jih radi pomanjšali, z drugim pa osvetlimo dele, ki bi jih radi poudarili.

Kožo z rjavkastami toni potemnimo na levem in desnem delu čela, da ga zožamo. Nadaljujemo s temnejšim pasom pod ličnico, ki gre od ušesa proti licu. Pasove dobro zabrišite, da ne bo ostala vidna črta. Optično lahko zožate tudi nos – po njegovi dolžini potegnete črto v temnejšem odtenku in jo dobro zabrišite.

shutterstock_401014066.jpg

S korektorjem lahko prikrijete nepravilnosti ali pa posvetlite določene dele obraza, da ustvarite še bolj tridimenzinalen obraz. Za odtenek svetlejši korektor od tona pudra uporabite pod očmi, pod obrvmi, nad zgornjim kotičkom ustnice, po bradi in sredini čela.

Za konec še rdeča lička in svetleče osvetljen kupidov lok

Podlago zaključimo z rdečilom (blusher), ki ga nanesemo na lička – malo višje od črte pod ličnico, ki smo jo potemnili s contouringom. Zadnji modni krik so še svetleči highlighterji, ki so svetlejši od kože in se zableščijo ob lomljenju svetlobe. Nanašamo jih na ličnično kost, pod loke obrvi in ob notranje kotičke oči. Kim Kardashian je ena tistih, ki highlighter rada doda še na zgornji kotiček ustnic, nad kupidov lok, da jih še bolj priviha in poveča. 

In zdaj? V naslednjem lepotnem nasvetu bomo z že dobro podlago nadaljevali še z ličenjem oči, ustnic in risanjem obrvi.

 

Avtor: F. M.

Foto: Shutterstock, dm


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)