Lepotni odmerek: zimske lepotne nevšečnosti

Ne morem si pomagati, živim za pomlad in poletje.

24.1.2017 ob 11:00

shutterstock_547198129.jpg

Sem ena tistih, ki živijo za pomlad in predvsem poletje. Vem, da se ta uvod ne sliši ravno tematski, saj je naša deželica že lep čas pobeljena in precej poledenela, večina ljudi okoli mene pa se te beline in neskončnih možnosti za smučanje neskončno veseli …

Ne morem pomagati, jaz žal nisem ena izmed njih. No, in kaj imam proti idilični, po možnosti beli zimi? Poleg tega, da je mraz, da je vse poledenelo ali pa razmočeno? Vse modne in lepotne nevšečnosti, ki sledijo temu! Če imaš suho kožo, potem zelo dobro veš, o čem govorim. Moji suhi koži se stanje pozimi precej poslabša, saj ji kombinacija ogrevanja in mrzlega zraka zunaj niti malo ne ustreza. Postane še bolj suha in število plasti krem, vlažilcev, olj in vsega, s čimer jo poskušam nahraniti in odžejati, postaja nepregledno. Vseeno sem nekako prišla do zmagovite kombinacije, s katero je stanje obvladljivo, ne rečem pa tudi, da popolnoma zadovoljivo.

Pomaga mi takšna formula: redno odstranjevanje odmrlih delcev s pilingom + serum, zmešan z nekaj kapljicami oljnega vitaminskega seruma. Ko se to malo vpije, pa se namažem še z bogato hranilno kremo. Okoli oči še pred vsem tem nanesem kremo za ta predel. Tudi če se vse to bere kot recept za zelo zelo masten rezultat, pa ti povem, da koža to posrka v 10 minutah ali še prej. Še preden se mi vse skupaj do konca vpije v kožo, si nanesem še hranilni puder. Tako nekako ohranim razmerje med vlago in maščobo za vsaj pol dneva. Popoldne pa je koža že izredno suha in zvečer ob čiščenju ponovim jutranji ritual (puder pa seveda izpustim).

shutterstock_546773182.jpg

Druga zimska nevšečnost, ki se pojavi šele ob res nizkih temperaturah in po možnosti vetrovnem vremenu, pa so lasje. Postanejo naelektreni, neubogljivi, suhi in podobni slami, frizura je brez oblike in kar naprej se vozlajo (za to je krivo drgnjenje ob ovratnike bund, plaščev, šalov …). Priznam, da me takšni lasje spravljajo v velik obup.

Pomagajo mi maske (namesto balzama po vsakem umivanju), olja za konice in kreme za lase ter česanje z res dobro krtačo (prisegam na Mason Pearson). Vseeno je največja pomoč odjuga. Komaj jo čakam!

km1.jpg

In ne nazadnje – kaj je še tisto, kar me jezi, ko zapade sneg? Ne rečem, narava, obarvana v belo, je prelepa in idilična, ampak v mestu pa razen prvega dneva, ko zapade sneg in pobeli vso sivino, ni lep. Še manj lepo je, ko ljubiteljica elegantnih čevljev visokimi petami naenkrat ne ve več, kaj obuti. Obutev pa seveda velikokrat narekuje tudi preostalo garderobo … Ne, zime res nimam rada. Če si tako zmrznjen kot jaz, potem ne uživaš niti v zimskih športih niti v gibanju na prostem, ker te pač ves čas zebe. Sanjaš samo o pobegu nekam na toplo in o tem, da čim prej prideš noter, kjer si ogreješ premražene ude. Na toplem pa se, kot sem pisala že na začetku, začnejo težave s kožo … in tako je tukaj začaran krog.

Sem že omenila, da komaj čakam pomlad? Ti tudi?

Lepotni odmerek je napisala Katarina Mihelič Bajt

Foto: Shutterstock, Dejan Javornik


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)