Lepotni odmerek: Triki za praznično ličenje, ki jih zagotovo še ne poznate

Prišel je december in z njim več priložnosti, ko si boš verjetno želela biti urejena malo bolj kot vsak dan. Tokrat par nasvetov za ličenje, ki ti bodo mogoče prišli prav.

7.12.2016 ob 9:00

Etro.jpg

Osnova je negovana koža!

Saj veš, še tako popoln make up ne pomaga prav nič, če koža ni negovana. Pomembno je, da redno delaš piling, s čimer poskrbiš za gladko kožo, naslednja pomembna stvar pa je vlaženje (zame je najboljša kombinacija cvetne vodice in vlažilne kreme). Izsušena koža bo namreč podlago preveč vsrkala in učinek bo vse prej kot lep.

Podlaga

Izbiri tekoče podlage bova posvetili največ besed, ker je to najpomembnejši korak. Bodi pozorna na dvoje: da je primerna za tvoj tip kože (suha, mastna, mešana) in da je ustrezne barve. Pretemen puder je za moj okus eden izmed največjih lepotnih grehov pri ličenju – postara te in ti da umeten, cenen videz. Še zlasti moraš biti na to pozorna pozimi, ko je sonca manj in je dnevna svetloba lahko zares neizprosna (pol odtenka pretemen puder boš poleti veliko lažje korigirala npr. z bronzerjem, v veliko pomoč pa ti bo tudi poletna svetloba). Če si v dvomih, raje izberi pol odtenka svetlejši puder namesto pol odtenka temnejši. Ko torej rešiš ti dve dilemi, se loti nanašanja. Ne nanesi že v prvem koraku debelega sloja, raje se loti plastenja podlage – začni z manj in dodajaj, tako boš sproti videla učinek prekrivanja. O tem sem sicer že pisala, ampak me je ideja tako prevzela, da bom ponovila: vodja umetnikov ličenja pri Bobbi Brown Eduardo Ferreira nam je letos januarja ob uradnem lansiranju znamke pri nas zaupal res uporaben trik pri odločitvi, koliko pudra potrebujemo: najprej se lotimo prekrivanja podočnjakov in dorisovanja obrvi (za tiste, ki to potrebujejo). To je že osnovni make up brez make upa in s tema dvema potezama že opazno izboljšamo videz. Če se nato lotimo pudra, ga bomo gotovo uporabile manj, kot bi ga, če bi najprej zagledale podočnjake. Seveda boš na koncu spet korigirala predel pod očmi, ampak za predstavo o količini pudra se mi zdi to zelo uporaben nasvet. Mit o tem, da kdorkoli pohvali naš puder, nam je Eduardo tudi porušil zelo na hitro: takoj ko dobimo pohvalo glede pudra, je to že znamenje, da smo ga nekje polomile. Idealen in dobro nanešen puder mora delovati, kot da ga na koži ni. Kaj praviš?

Oči

Izberi dva odtenka iste barve, recimo sive. S svetlo sivo (res mora biti svetla) prekriješ celotno veko do pregiba. Tudi pri senčenju se drži pravila, da raje plastiš. Nadaljuješ s temnejšim odtenkom (a pazi, da ne bo zelo temen – če imaš barvi v paleti, je ta odtenek približno na sredini), ki ga naneseš v pregib veke. Pri tem je ključnega pomena ustrezen čopič. Nanos dopolnjuješ postopoma in tako gradiš globino. Pazi, da ne boš šla do notranjega kotička veke, ker bo to optično potegnilo očesi skupaj. Ostajaj približno malo čez polovico veke, medtem ko na zunanji strani veke lahko malo bolj poudariš senčenje in optično povečaš oko. Nato s čopičem za detajlno delo s temnejšo barvo še obrobiš spodnji in zgornji del veke (če se ti zdi nanos med spodnjimi trepalnicami preoster, ga zabriši s čopičem). Z zelo svetlim brezbarvnim senčilom (ali osvetljevalcem) se zdaj loti še področja pod obrvjo in notranjih kotičkov vek. Ker senčilo ni barvno, ampak samo svetleče boš s tem oko odprla in dala poudarek zatemnjenim predelom. In za konec? Decembra (ali pa tudi sicer, če si sraka kot jaz) brez malo zlate ne gre, zato ti predlagam, da izbereš zlat eyeliner in narediš še črto na zgornji veki. Če si hladen barvni tip in si bolj za srebrno, potem izberi eyeliner v hladni barvi. Sva še kaj pozabili? Klešče + maskara!

BottegaVeneta.jpg

Ustnice

Kot veš, sem ljubiteljica rdečih šmink in decembra sploh ni dileme, ko je vprašanje barva. Izbereš lahko med klasično božično rdečo, rdečo z oranžnim podtonom ali pa vinske odtenke. Tudi če si sicer ne upaš, so prednovoletne priložnosti pravi teren, da se spoprijateljiš z rdečko!

Preberite še: Kako izbrati primerno šminko

 

Rdečilo

Na lica dodaj malo rdečila (ne pretiravaj, samo na jabolka ličk!). S tem daš obrazu svežino in definicijo. Obožujem rdečila, ki imajo malo zlatkastega shimmra in za moj okus bi bilo na svetu lahko eno samo rdečilo za lica, ker je popolne barve: Narsov blush v kamnu, odtenek Orgasm!

Balmain.jpg

Osvetljevalec

In brez česa res ne gre pri popolnem make upu? Osvetljevalec je obvezen, naneseš pa ga nad lično kost, na vrh nosu in med obrvema, na čelo ob lasišču (samo po sredini), nad zunanjim delom obrvi, v notranje kotičke oči in nad zgornjo ustnico. Za natančen nanos se mi najbolje obnesejo osvetljevalci v stiku, lahko pa uporabiš tudi tekočega ali v kamnu.

Na koncu pa samo še slavni izrek Coco Chanel, ki pove dovolj: 

coco_citat.jpg

Lepotni odmerek je napisala Katarina Mihelič Bajt

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)