Izjemni učinki svilene posteljnine

Lasje obožujejo drugačne tkanine.

1.2.2018 ob 5:55

posteljnina_ThinkstockPhotos-504276156.jpg

Naj bo nekaj jasno: nihče ne trdi, da bi morali vse svoje prihranke nameniti svilenim prevlekam za vzglavnike, a vendar bi bilo pametno razmisliti o tem, da bi si omislili eno ali dve. Prav zaradi njih bodo vaši lasje lepši in bolj zdravi, predvsem pa zjutraj ne boste rabili pol ure ali celo več, da bi se znebili vseh vozlov in vozličkov, ki nastanejo ponoči.

Kajti ne glede na to, kakšen tip las imate, če so ti vsako jutro skuštrani in suhi, se za to kaj lahko zahvalite svoji bombažni prevlekli. Naj bo ta še tako čista, lasem ne dela ravno usluge.

Kako v resnici vpliva na pričesko, za Cosmopolitan pojasnjuje svetovno znana frizerka, ki skrbi za lase mnogih zvezdnic, Jen Atkin: "Bombaž vpija vlago z las, medtem, ko jo svila v njih zadržuje. Enako, kot svila nanje deluje tudi saten. Lasje na teh tkaninah ponoči ostanejo nahranjeni in navlaženi," je povedala strokovnjakinja s področja nege las in dodala, da sta svilena ali satenasta prevleka zlasti primerni za vse, ki imajo lomljive lase, takšne, ki se ponoči hitro razmršijo in za vse, z bujnimi kodri.

To pa ni edini plus za svilo. "Na svileni ali satenasti površini lasje po njej drsijo in se zato ne lomijo, hkrati se takšna podlaga ne mečka in ob stiku z obrazom se na njem ne pojavijo gubice, ki jih tam pusti zmečkan bombaž," dodaja priznana frizerka.

Se bombažne prevleke nočete znebiti? Atkinova v tem primeru svetuje, da lase zvečer zavijete v svilen šal. Kompromis, kateremu boste zjutraj nedvomno hvaležni.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)