Kateri parfum vam pristaja glede na horoskop

Lev naj že z dišavo opozori nase, oven potrebuje močne vonje, dvojček pa vsaj dve različni steklenički parfuma.

3.3.2016 ob 10:45

shutterstock_346635818.jpg

Ste se ob bližajoči se pomladi odločili zamenjati dišavo? Torej poglejte, katera nota vam bo najbolj pristajala glede na vaše znamenje.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Oven

Temu dinamičnemu in močnemu znaku najbolje pristajajo dišave, ki v trenutku pritegnejo pozornost in hkrati prebujajo vsa čutila. Najpogosteje ga privlačijo vonji z močno noto črnega popra, ingverja, rožmarina pa tudi cipres. Poleg teh so ovnu na kožo pisane vse arome, v katerih je zaznati pridih citrusov, pa naj bodo to limone ali pomaranče.

Bik

Hedonisti, ki cenijo vse, kar je lepo ter prijetno in najpogosteje posegajo po cvetnih notah vrtnice, sandalovine ter tudi medu. Prav te jim najbolje pristajajo. Zlasti to velja za v tem znaku rojene ženske, ki imajo od vseh astroloških znakov parfume najraje, odgovarjaj pa jim umirjeni, ženstveni vonji.

Dvojčka

Njihova dvojnost in nagibanje v skrajnosti se kažeta tudi pri njihovem izboru dišav. Nikoli nimajo samo ene, kajti težko bi našli tako, ki bi se vedno skladala z njihovim okusom ter razpoloženjem. Po navadi so v njihovi zbirki neobičajne dišave, ki v sebi združujejo elemente nasprotij: težko-lahki, toplo-hladni ali sveže-močni vonji. Neredko med seboj kombinirajo različne parfume ter tako ustvarjajo dišavne note, ki so posebne, kot so tudi oni sami.

Rak

Ti bi morali uporabljati vonje, ki ustrezajo njihovi želji po udobju in so nekoliko sladkega pridiha. Rak z dišavo običajno izraža svojo čustvenost, v njegovem izboru je vedno prisoten tudi vonj narave. Najbolj mu odgovarjajo sveži vonji kamilice kot tudi tople note vanilje, bergamonta in vrtnice.

Lev

Leve privlačijo bogati, luksuzni in topli vonji. Močni parfumi, ki takoj pritegnejo pozornost, so prava izbira za to mogočno znamenje. Zlasti levinje prisegajo tudi na neobičajne dišave s podpisom slavnih oseb. Ker so rade v središču pozornosti, mora njihova dišava izražati ostrino in samozavest.

Devica

Devica večinoma ne želi biti v središču pozornosti, zato ji bolj odgovarjajo preprosti, praktični in komaj opazni vonji. Privlači jo vse, kar je naravno, čisto in preprosto, ni pa je strah preizkusiti tudi česa novega. Najraje se odloča za note citrusa, lesa in začimbnic ter vseh vonjav, ki poudarjajo naravni vonj kože.

Tehtnica

Tako kot biki tudi tehtnice prisegajo na prefinjene dišave. Všeč so jim luksuzne, polne dišavne note. Rade imajo lepoto, harmonijo, najbolj pa jih navdušujejo vonji, ki izražajo kreativnost. Naj se odenejo v vonjave smreke, janeža in vijolice, ki bodo odlično sovpadale z njihovim značajem.

Škorpijon

Neobičajni, dramatični ter malce skrivnostni seksi vonji so najboljši za prav take škorpijone. Poda se jim mošus, ki izraža njihovo čutnost. Škorpijoni sicer prisegajo na mistične, nenavadne, a opazne vonje in ti jim tudi najbolj odgovarjajo.

Strelec

Ko gre za vonje, so za strelce najprivlačnejše note, ki pustijo sicer diskreten, a prepoznaven vtis, kot sta, denimo, sandalovina in vrtnica. Ker so tako kot dvojčki vedno v gibanju, so zanje odlični tudi sveži in avanturistični vonji citrusov in eksotičnih dišav.

Kozorog

Okus kozoroga je klasičen in tradicionalen, prav taka je po navadi tudi njegova izbira dišav. Gre za izjemno konservativne, ambiciozne, hladne in umirjene posameznike. Zanje so najboljši vonji vanilje, sivke in sadja. V njihovi zbirki dišav pa naj bodo tudi orientalske ter začimbne note.

Vodnar

Tako kot po slogu oblačenja tudi po izbiri parfuma vodnar prisega na individualizem. V njegovih dišavah so nenavadne sestavine, najbolj pa ga privlačijo lesne note. Prav tako mu odgovarjajo pomirjujoči, naravni in sveži parfumi, ki pa jih zaradi dinamičnega značaja pogosto menjajo.

Ribe

Ker so dokaj neodvisne, jih privlačijo neobičajni vonji. Tudi taki s pridihom ingverja in rabarbare. Glede na njihovo romantično naravo imajo rade še vonje z osnovo vijolice, vrtnice in irisa. Zanje so primerne tudi zračne note ter vse tiste, ki jih z mehkobo ponesejo v svet domišljije.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)