Frizer vojvodinje Kate niza najpogostejše napake pri negi las

Ker ima Kate vselej brezhibno pričesko, se jim nedvomno gre izogibati.

18.6.2017 ob 5:10

kate_GettyImages-681968654.jpg

Kate Middleton se vselej lahko pohvali s čudovitimi, sijočimi in zdravimi dolgimi kodri. Kje tiči skrivnost njene pričeske razkriva tisti, ki je zaslužen za lase vojvodinje, frizerski mojster Richard Ward. Ta niza devet najpogostejših napak pri negi las (ali če hočete, kaj počnete, da niso takšni, kot jih ima Kate) ter svetuje kako se jim izogniti.

Več uporabnih nasvetov vas čaka na Facebooku.  

Pretiravanje s preparati

Ena največjih napak pri negi in urejanju las je pretiravanje s preparati. "Ti lase obtežijo in jih zmastijo. Zapomnite si, manj je več. Začnite z manjšimi količinami šampona, balzama, pene, olja…Po potrebi vedno lahko dodate še nekaj kapljic, ne morete pa jih, ko jih je enkrat na laseh preveč, odvzeti," pravi Ward.

Uporabljate napačne izdelke za vaše lase

Če izdelek, ki ga uporabljate, vašim lasem ne odgovarja, je to mogoče hitro spoznati: ti so že po nekaj uporabah pusti, brez življenja, lomljivi ali mastni. Če to opazite, zamenjajte šampon, regenerator oziroma karkoli drugega uporabljate. "Obstaja samo en izdelek, ki je dobrodošel pri negi vseh tipov las in sicer je to olje za nego konic. Tega uporabljam pri vseh strankah, ne glede na to, kakšna je struktura njihovih las," je prepričan Ward in dodaja: "Olje daja sijaj, mehkobo in kar je najpomembnejše, pomaga pri razčesavanju."

PREBERITE še // Pet največjih napak pri sušenju las

Ne uporabljate balzama

"To je še ena velika napaka," pravi frizer in dodaja, da so balzami pri negi ključni, saj zagotavljajo mehkobo in zapirajo lasno površino, lasje so po njihovi uporabi zato mehki na otip ter zdravi na pogled.

Las ne splakujete dovolj dolgo

"Ključen korak pri umivanju las je temeljito splakovanje. Le tako je mogoče z njih in lasišča odstraniti ves šampon, balzam in preprečiti, da bi bili lasje potem, ko jih posušite, obteženi ter lepljivi."

Ne uporabljate hladne vode

Zadnjih nekaj sekund bi morali lase spirati s hladno vodo. Občutek morda ni prijeten, a rezultat so sijoči lasje. "Topla voda odpre lasno površino in šamponu ter balzamu omogoča, da temeljito opravita svoje delo. Hladna voda površino las zapre, kar jim zagotavlja sijoč videz," pojasnjuje Ward.

Pri sušenju ne uporabljate hladnega zraka

Medtem, ko hladna voda zgladi lasno površino, hladen zrak iz sušilnika poskrbi, da zglajena tudi ostane. Čeprav ga večina ignorira, je gumb za hladen zrak na fenih tam z razlogom.

Niste pozorni na hrano

Ward je prepričan, da je treba lase negovati od zunaj in od znotraj: "Prava hrana je ključna. Oreščki, semena, borovnice, jajca in ribje olje sodijo med odlična živila za zdravje in lepoto las."

Zanemarjate lasišče

Zdravo lasišče je en od prvih pogojev za lepe lase. Če na njem opazite kar koli, kaj nakazuje, da ni takšno (srbeče, razdraženo, suho, prhljaj), ne ignorirajte težav, temveč jih s pravilnimi načini odpravite.

Preredko obiskujete frizerja

Ni res, da frizerji priporočajo pogosto striženje las zgolj zato, da bi kovali dobiček. "Redno striženje omogoča sprotno odstranjevanje razcepljenih konic," opozarja Ward in dodaja: "Če jih boste ignorirali, bodo potovale vse višje in bodo vse bolj opazne, lasje pa ne bodo rasli tako hitro, kot bi, če bi bile redno negovane. Vsaj vsakih osem tednov obiščite frizerja. Odstranil bo poškodovane konice ter vašim lasem zagotovil lepoto in zdravje." 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)