Ključni razlogi, zakaj vam ni do seksa

Bodite pozorni nanje.

27.8.2019 ob 5:30 | Foto: Getty Images | Avtor: M. FL.

Spolna želja se od posameznika do posameznika razlikuje. Prav tako ni vedno enaka in včasih sicer visoka naglo pade. Ker je dober libido ključen pogoj za ognjevit seks, gre poiskati razloge za njegov morebiten padec ter jih odpraviti. Poglejte si tri takšne, ki so najpogosteje krivi, da v spalnici ni tako vroče, kot naj bi bilo.

Alkohol

Res je, da manjše količine alkohola pripomorejo k sproščenemu seksu in s tem do prijetnejše spolne izkušnje, a prevelika količina opojnih pijač na libido ter na izvedbo ne vpliva najbolje. Telo je zaradi nje dehidrirano, čuti pa otopeli. Prav tako alkohol znižuje vzdržljivost v postelji, zato si več kot kozarček rdečega, če si obetate vročo noč, ne gre privoščiti.

Nerešene težave in nefunkcionalna zveza

Seks in čustva so tesno povezani. Če se v razmerju ne počutite čustveno varni, sprejeti ter morda v zvezo celo dvomite ali vas pestijo nerešene težave, se to kaj lahko odraža na libidu. Prav pod preprogo potisnjena nesoglasja so eden najpogostejših vzrokov za pomanjkanje spolne želje. Tudi spolnosti v prid gre zato v odnosu o vsem odkrito komunicirati ter težave, dvome in dileme reševati sproti.

Stres

Nič novega ni dejstvo, da kvarno vpliva na številne vidike življenja ter slabi tudi libido. Ne glede na to, kje je vzrok za vašo napetost, jo je zato primerno premagovati s sprostitvenimi tehnikami. Z obvladovanjem napetosti bo znova narasla spola želja, dober seks pa bo pregnal še zadnje kančke skrbi, saj ta velja za odličen način sproščanja. Torej začarani krog, v katerem se je prijetno vrteti.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)