10 neobičajnih navad uspešnih

Uspeh je praviloma kombinacija znanja, sposobnosti, pravih priložnosti in tudi določenih navad.

29.10.2023 ob 8:10 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

10 neobičajnih navad uspešnih

Včasih je res videti, da je nekomu uspeh položen v zibelko, a v večini primerov vendarle ni tako. Uspeh je namreč največkrat odraz znanja, sposobnosti, trdega dela, pravih priložnosti in tudi navad, ki jih imajo res uspešni posamezniki.

Nekatere od njih so dokaj nenavadne, nobena pa ni takšna, da je ne bi mogel osvojiti vsak.

Branje

Branje je nedvomno koristna navada, a tisti, ki se lahko pohvalijo z uspehom, pazljivo izbirajo čtiva in berejo stvari, iz katerih se lahko česa naučijo in to znanje s koristjo uporabijo.

Branje pravega čtiva širi obzorja in veča možnosti za uspeh.

Prhanje s hladno vodo

Hladne prhe zjutraj prebujajo, ob njih se pospeši krvni pretok, navdajo z novo energijo in možganom pomagajo do boljšega delovanja. Vse te prednosti osebe, ki se lahko pohvalijo z uspehom, dobro poznajo in jih izkoriščajo.

Vsak dan ista obleka

Morda se zdi nenavadno, da bi vsak dan oblekli ista oblačila, vendar …  Osebe, ki so uspešne, imajo rade rutino in konsistenco, saj se tako počutijo dobro. Tudi v enih in istih oblačilih. To res ne velja za spodnje perilo, a hlače in pulover lahko vsak obleče večkrat zapored.

Razmišljanje v desetletjih

Ne razmišljajte samo o tem, kaj bo jutri ali čez dva tedna. Za uspeh je pomemben dolgoročni načrt, torej naj obsega obdobje vsaj desetih, če ne kar dvajsetih let. Dolgoročno načrtovanje in jasna vizija vodita do uspeha.

Vadba vsak dan

Nikoli ne preskočite vadbe! Ta prinaša pozitivne učinke na psihično, čustveno in fizično zdravje, to je kombinacija, ki obljublja uspeh na vseh področjih.

Uspešni ljudje vsak dan vadijo. Foto Milan Markovic/Gettyimages

Pomoč drugim

Uspeh ne gre z roko v roki z egoizmom, uspeh pomeni znati prepoznati potrebe sočloveka in mu pomagati. Ne drži, da pomoč drugim nekoga pri uspehu ovira, pomoč največkrat odpira nove možnosti in priložnosti.

Digitalna detoksikacija

Umik od tehnologije je ključ do uspeha. Res je, da to v kombinaciji z delom praviloma ni mogoče, je pa mogoče v prostih trenutkih. Tedaj bi morali vsi, tako kot uspešni, pozabiti na takšno in drugačno elektronsko zabavo.

Občasen odmik od tehnologije je ena od poti do uspeha.

Konsistentnost

Ne glede na to, kaj počnejo in s čim se ukvarjajo, konsistenca je obvezna sestavina njihovega življenja. Uspešni ljudje ustvarijo rutino, v kateri se dobro znajdejo in ji sledijo vsak dan.

Postavljanje pravih vprašanj

Nobeno vprašanje ni neumno in če nečesa ne veste, brez zadrege vprašajte. Zastavljanje pravih vprašanj zagotavlja prava znanja, to je ključ do uspeha in bogate kariere.

Uspešni se zavedajo, da neumnih vprašanj ni, torej jih nikoli ni sram česa vprašati. Foto: Ilona Titova/Gettyimages

Stalno učenje

Uspešni ljudje nikoli ne mislijo, da vedo vse. Stalno usvajajo nova znanja. Takšna, ki so v skladu z njihovo dejavnostjo in znanja, ki jim zagotavljajo širši pogled na vse, kar jih obdaja. Prav znanja jim omogočajo nove priložnosti ter možnosti, ki se na koncu spletejo v idealne pogoje za uspeh.

Povzeto po portalu msn.com

Preberite še: Kako lahko nelagodje in zadrega pomagata do poslovnega uspeha

Priporočamo tudi: Stanovanje je najbolje očistiti po tem zaporedju

Morda vas zanima tudi: Jasnovidka Aleksandra Winkler Drole: Vidim množično selitev Slovencev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)