Kako čez poletje preboleti konec zveze

Verjamemo, da si razočarana, žalostna in potolčena od nedavnega razhoda, ampak ni vse tako črno kot se zdi v tem trenutku.

22.6.2018 ob 6:46

Micna-dekleta-preboleti-cez-poletje.jpg

Najprej naj te potolažimo, da si ostala sama (a ne za vedno) v najboljšem trenutku, ki bi si ga lahko izbrala. Poletje je uradno tu in z vsemi skrbmi, dilemami in izzivi, ki ti jih zastavlja sveže samski stan, boš v tem letnem času opravila kot za šalo.

Seveda ne bo šlo brez kakšnega malce slabšega dne, a veliko lažje se je razvedriti na sončen dan kot pa v novembrski megli.

Poleg tega, da so ostali ljudje poleti bolj odprti in razpoloženi, bo druženju in potovanju naklonjeno tudi toplo vreme, zato dovoli, da ti predlagamo nekaj rešitev, kako se po razhodu zamotiti, predvsem pa uživati v stvareh, ki ti bodo poleg zabave pomagale tudi preboleti končano zvezo.

Uredi se

Vemo, da si nekaj dni preživela na kavču, z zanemarjeno figo na glavi in kupom robčkov v rokah, a ne glede na to, kako hudo ti je, se boš takoj počutila bolje, ko se urediš. Samo pomisli, koliko časa imaš na voljo! Privošči si pedikuro in manikiro, osveži svoje obrvi, morda je čas za nove pramene. Poletje je idealen čas, da postaneš najboljša različica sebe ter s samozavestjo stopiš iz svojega doma.

Pojdi na tenis

Dokazano je, da so ob redni vadbi bolj aktivni tudi naši možgani, in tenis je odlična rekreacija, ki ti bo pomagala zbistriti misli. Poleg tega je to šport, ki se ga igramo v dvoje, zato se nikakor ne boš počutila osamljeno. V lepem vremenu ga lahko igraš na igrišču na prostem, kar pa ti bo zagotovilo tudi nekaj vitamina D, ki ga več kot potrebuješ. Večkrat boš poprijela za lopar, bolje ti bo šlo in ob vsakem udarcu boš bolj ponosna nase.

Loti se joge

Ponosa nikakor ne gre zanemariti, ko se na novo učiš samskega življenja. Moraš se naučiti pohvaliti samo sebe, tega pa se boš postopoma naučila tudi skozi jogo. Če imaš možnost, da se priključiš skupini, ki skupaj vadi v bližini tvojega doma, super, sicer pa lahko zalogo videov najdeš tudi na YouTubu.

Čas je za road trip

Pokliči svoje prijatelje in se z njimi dogovori za izlet. Že na poti do morja boš v dobri družbi pozabila na vse svoje skrbi in težave. Ne moremo reči zakaj, ampak, road trip je res čudežna terapija, s katero slabo voljo dobesedno pustiš na prvem postajališču, kjer napolniš rezervoar.

Preberi knjigo v parku

Premalokrat se ustavimo, uležemo pod krošnje dreves in mirujemo. Razgrni odejo, izposodi si knjigo, ki te zanima, ter ob šumenju listja v miru preberi nekaj poglavij. Kar naenkrat boš bolj mirna in sproščena.

Nauči se slack line-a

Park je tudi odličen kraj za učenje hoje po vrvi, ki te nauči potrpljenja in hkrati pomaga krepiti  prav vse mišice v tvojem telesu. Da prehodiš dolžino med dvema drevesoma, boš morala delati na stabilizaciji in ko ti bo uspelo, boš naravnost skakala od veselja, tvoje mišice pa bodo opravile pošten trening.

Vpiši se v poletno šolo

Poleti imaš čas, da si razširiš obzorja ter se naučiš novih veščin. Vpiši se v poletno jezikovno šolo ter osvoji osnove tujega jezika, ki se ga že toliko časa želiš naučiti, ali pa se pridruži lončarskim, slikarskim ali drugim umetniškim delavnicam, šoli modernega plesa, skratka, podaj se v nekaj novega.

Odpotuj za vikend

Če se ti na poti pridruži prijateljica, super, sicer pa lahko odpotuješ tudi sama. Za začetek poizkusi s katerim od bližnjih mest, najemi prikupno sobo preko Airbnb-ja ter občuti, kako prijetno je, ko lahko mesto raziščeš popolnoma po svojem urniku.

Privošči si poletno romanco

Nikakor ne svetujemo, da hitiš v novo zvezo, a poletna romanca ti nikakor ne bo škodila. Ravno nasprotno, spogledovanje z novo simpatijo ti bo vlilo nove merice samozavesti, glavo pa ti zmešalo ravno toliko, da boš lažje prebolela staro ljubezen, na katero te veže čustvena navezanost.

Obišči festival

Dobra glasba v živo je vedno dobra terapija za strto srce, zato se ji izpostavi čim bolj pogosto. V mislih imamo seveda mnoge festivale v mestu, ki se eden za drugim odvijajo na različnih lokacijah v mestu, če pa imaš možnost, obišči katerega izmed večjih v eni izmed bližnjih držav.

Napisala: N.E.
Fotografija: Thinkstock/GettyImages


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)