To je razlog, da je Lady Gaga ob nominacijah za letošnje oskarje jokala

Odziv Lady Gaga na letošnje nominacije za oskarje je bil nadvse čustven.

28.1.2019 ob 4:50

lady_gaga_portret_micna.jpg

Lady Gaga so ob objavi nominaciji za letošnje Oskarje preplavila močna čustva. Akademija jo je namreč umestila med predloge za najboljšo igralko za vlogo filmu A Star is Born (Zvezda je rojena). Kot je za The New York Times izjavila 32 letna pevka in igralka, je nominacije prespala in se ji zjutraj ni sanjalo, da med nominiranci tudi sama.

"Nič nisem vedela o tem. Ko mi je moj agent zjutraj po telefonu povedal novico, sem bruhnila v jok," je povedala.

Po objavi nominaciji so zvezdnici čestitali številni oboževalci, med njimi Tony Benett, ki je poudaril, da je izjemna pevka in igralka.

"Draga Lady, vedno sem vedel, da lahko v umetnosti dosežeš najvišjo raven," je 92 letni Tony objavil na Twitterju in dodal: "Čestitke ob nominaciji za oskarja. Z ljubeznijo, Tony."

Gaga se bo za prestižno nagrado potegovala v isti kategoriji, kot Glenn Close, ki je glavno žensko vlogo odigrala v filmu The Wife.

Od tedaj, ko sta obe dami prejeli nagrado za najboljše odigrano žensko vlogo na podelitvi priznanj Critics Choice Awards, se mnogi sprašujejo, če to lahko ponovita na oskarjih.

glenn_close_lady_gaga_nagrada_micna.jpg

V filmu The Wife Glenn Close igra soprogo z Nobelovo nagrado nagrajenega pisatelja, ki se na večer podelitve spominja svojega zakona.

Lady Gaga v režiserskem prvencu Bradleya Cooperja upodablja vzhajajočo zvezdo Ally, ki išče uspeh v glasbi in ljubezni. Medtem, ko je v bitki s Closovo res izgubila na zlatih globusih, kjer je priznanje za najboljšo igralko domov odnesla prva, je Lady pripadala nagrada za najboljšo izvirno pesem.

Pa bi lahko obe domov odnesli zlati kipec iz iste kategorije?

Če ga bosta, to ne bo prvič v zgodovini najprestižnejše filmske nagrade, kajti leta 1969 sta igralki Katharine Hepburn in Barbra Streisand obe prejeli oskarja za najboljšo žensko vlogo.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Reuters

Preberite še: Zvezda je rojena: 10 stvari, ki jih niste vedeli o najbolj vročem filmu leta ali pa 13 stvari, ki so znane o otroku princa Harryja in Meghan Markle


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)