Blišč in beda modnega sveta: oblikovalec razkriva, zakaj je po oskarjih v minusu

Na dolgi rok se jim sicer vse povrne.

29.3.2018 ob 6:45

cs.jpg

Razkošne in glamurozne obleke, ki jih slavne in bogate zvezdnice nosijo na rdečih preprogah, običajno stanejo pravo bogastvo. A če večina misli, da zaradi takšnih dogodkov oblikovalci mastno služijo, se motijo. Običajno so oblikovalci, ko oblečejo znano osebo, celo v minusu.

Zakaj je temu tako? Oblikovalci morajo namreč sami plačati visoke stroške dostave oblačila. »Za letošnje Oskarje smo razposlali približno sto oblek, kar nas je stalo okoli 50 tisoč dolarjev,« je v oddaji The Michelle Collins Show povedal oblikovalec Christian Siriano, čigar obleke so na Oskarjah nosile Whoopi Goldberg, Laurie Metcalf, Kelly Ripa, Lindsey Vonn in še mnoge druge. Sirianove obleke so se sicer znašle med tistimi, ki na letošnjih oskarjih niso najbolj navdušile.

Če se sprašujete, zakaj si slavni sami ne plačajo dostave, saj imajo dovolj denarja, Siriano odgovarja, da to enostavno ni del dogovora. »Proračun slavnih in njihovih stilistov pač ne vključujejo dostave in če želite, da slavna oseba nosi vašo kreacijo morate dostavo plačati sami,« je dejal in dodal, da se zato ob koncu sezone lahko zgodi, da oblikovalci končajo v minusu. A ob tem še doda, da se jim na dolgi rok vendarle to izplača, saj je promocija, s tem ko znana oseba nosi njihov kos, neprecenljiva.

Avtorica: P. Pa.
Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)