Nekoč revni, danes bogati: zvezdniki, ki jim bogastvo ni bilo položeno v zibelko

Čeprav se mnogim zdi, da je znancem s svetovne estrade dano vse, nekaterim v življenju ni bilo vedno postlano z rožicami.

17.3.2019 ob 4:51

jim_carrey_micna.jpg

Imajo vse: slavo, denar in življenje, kot ga večina samo sanja. A mnogim, ki se kitijo z zavidljivim uspehom in bogastvom, to ni bilo položeno v zibelko, kar dokazuje, da je s trdim delom res mogoče iz dna priti do zvezd.

Na portalu Cheetsheet so takole zbrali enajst zgodb zvezdnikov, ki so odraščali v revščini in so nedvomno lahko v navdih.

Jim Carrey

Ko je bil še deček, je njegova družina ostala brez doma in bila primorana živeti v avtomobilu. Pri 15. letih je pustil šolo ter s priložnostnimi deli pomagal staršem preživljati se iz dneva v dan.

Dandanes se Jimu v žep stekajo milijoni, ki jih služi s svojimi šalami in njegovo premoženje je ocenjeno na 150 milijonov dolarjev.


Oprah

TV voditeljica in igralka Oprah Winifrey je danes ena najbogatejših žensk na svetu. A odraščala je na podeželju Mississippija, kjer se je njena družina borila z revščino. Veliko se je selila. Iz internata v Milwaukeeju, kjer je bila obkrožena z revščino in nasiljem, se je zbežala v očetovo hišo v Nashvillu, pustila šolo in začela kariero v medijih.

Desetletja kasneje je postala legenda. Njena družba Harpo Productions je zaslužna za najodmevnejše oddaje, med njimi  Oprah Winfrey Show, Rachel Ray in Dr. Phil, vrednost njenega premoženja pa znaša 2,9 bilijonov dolarjev.

oprah_micna.jpg

Leonardo DiCaprio

Njegove dramatične vloge v filmih niso nič v primerjavi z bojem, ki ga je Leo bil v resničnem življenju. Kot je povedal v enem od intervjujev, je otroštvo preživljal v veliki revščini, v okolju polnem droge in prostitucije.

Danes DiCaprio za vlogo zasluži 25 milijonov dolarjev in ima v lasti svoj otok, ki ga namerava spremeniti v eko turistično središče.


Dolly Parton

Ikona country glasbe je odraščala v kruti revščini, v koči z eno sobo sredi gozda brez tlakovcev in z malo denarja. Njeni starši so se s težavo prebijali iz meseca v mesec.

Kljub temu, da je njeno premoženje ocenjeno na 500 milijonov dolarjev, je še vedno skromna: "Če razmišljam o tem, da bi si kupila drag kos oblačila ali pohištva, imam vedno v mislih očeta, ki bi s tem denarjem družino preživljal pet let. Stara navada je pač železna srajca," je povedala za Money.

dolly_parton_micna.jpg

Ralph Lauren

V šoli je sanjal o tem, da bo nekoč milijonar. Tedaj je kot najmlajši otrok revnih židovskih priseljencev živel v Bronxu, se pridružil vojski, jo kasneje zapustil in delal kot pomočnik prodaje v družbi Brook Brothers.

Vzpon njegovega modnega imperija je napovedal s širokimi kravatami, ki so bile tedaj, ko se je začel spogledovati z oblikovanjem, velik hit. Resničen uspeh je doživel s svojo linijo Polo, ki mu je prinesla dokončno slavo. Njegovo premoženje je danes ocenjeno za sedem bilijonov dolarjev.


J.K. Rowling

Premoženja ima več, kot ga je mogoče prešteti. A preden je njen Harry Potter postal uspešnica, je kot mama samohranilka živela v občinskem stanovanju. Za Daily Mail je povedala:

"Spomnim se, da sem se pred 20. leti odrekala hrani, da hči ne bi bila lačna. Veliko je bilo noči, ko zaradi skrbi nisem mogla spati, saj sem bila dobesedno brez denarja. Pripravljena sem bila delati vse, da bi zaslužila za golo preživetje."

Iz nič je prišla do bilijonov dolarjev, vse po zaslugi čarovniškega junaka, ki je plod njene domišljije.

Rowling_micna.jpg

Jennifer Lopez

Mnogi ji zavidajo njen življenjski stil, vendar Jennifer Lopez med otroštvom v Bronxu ni bilo postlano z rožicami. Ko je sledila svojim sanjam in zaradi plesa zapustila dom, je velikokrat prespala v plesnem studiu.

"Tako jaz kot moja mama sva trmasti in nisem hotela nikogar prositi za pomoč. Hotela sem se prebiti sama, čeprav je to pomenilo, da sem bila brez doma," je povedala za W magazine.

Sedaj Jenny iz soseščine z denarjem nima več težav. Premoženje pevke in igralke je ocenjeno na 360 milijonov dolarjev.

jennifer_lopez_micna.jpg

Jay-Z

Rapper Shawn Carter, bolj poznan pod imenom Jay-Z je en najbogatejših glasbenikov, ima svojo linijo oblačil, snemalno družbo in je delni lastnik družbe Brooklyn Nets. Torej je od revnega bivališča v Brooklynu prehodil dolgo pot.

Njegovo premoženje je vredno 810 milijonov dolarjev. Ko sta po poroki s soprogo Beyoncé zdužila imetje, je to zraslo na 1,16 bilijonov dolarjev.


Hilary Swank

Punčka za milijon dolarjev se je nekoč iz dneva v dan prebijala brez denarja in po pisanju CBS-ja odraščala v prikolici v Washingtonu.

Pri njenih 15. sta se z mamo preselili v Los Angeles, kjer sta nekaj tednov živeli v avtomobilu, da je Hilary lahko sledila svojim sanjam postati igralka.

Sedaj, čeprav se ji z denarjem ni treba obremenjevati, še vedno živi skromno, a za nekoga, ki je opustil srednjo šolo, več kot dostojno življenje.

hilary_swank_micna.jpg

Stephen King

Stephen King je kmalu spoznal, kaj je revščina. Njegova starša sta se zgodaj ločila in njegova mama je s skromnim zaslužkom preživljala družino.

King je nekaj malega zaslužil s prodajo novel in si s tem tlakoval pot do danes uspešnega pisatelja. Njegovo premoženje je ocenjeno na 400 milijonov dolarjev.


Shania Twain

Preden je postala ena najbolje prodajanih ženskih izvajalk zabavne glasbe je odraščala v revščini in nasilju v predmestju Ontarija. Ko sta mama in očim umrla v avtomobilski nesreči, je bila primorana skrbeti za svoje mlajše sorojence.

Danes s prodajo enega albuma zasluži 75 milijonov, njeno skupno premoženje pa je ocenjeno na 350 milijonov dolarjev.

shania_twain_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters

Preberite še: Najbolj legendarne zgodbe, povezane z zarokami slavnih parov ali pa Cindy Crawford in njene skrivnosti za lep videz (moraš jih spoznati)

Priporočamo tudi: Otroška lastnost, ki jo imajo tudi uspešni odrasli


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)