Kako jesti zdravo, ko potujete z letalom

Hrana na letalu in letališčih ni najbolj zdrava, zato je najbolje, da zanjo poskrbite sami.

12.3.2016 ob 9:15

shutterstock_86414404.jpg

Slani in sladki prigrizki v avtomatih na letališčih so lahko zelo privlačni, morda se vam enako zdi tudi za obroke na letalu, a vsa ta hrana je daleč od zdrave. Bodite močni in se ji uprite, s seboj pa raje prinesite svoje mini zaloge ...


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Vrečko kupljenih mešanih oreščkov ali doma narejeno mešanico. Ta izbira bo še najboljša. V manjšo vrečko si pripravite svoje najljubše oreščke in suho sadje: brusnice in rozine, lešnike, orehe, mandlje, indijske oreščke. Sem in tja dodajte še kakšen datelj, da se boste malce posladkali.

Vrečko instant juhe. A preverite, da nima preveč umetnih dodatkov. Instant juha je super in hitra rešitev, saj jo le prelijete s skodelico vroče vode. Za to lahko brez težav zaprosite stevardeso.

Sadje, kot so banane, jabolka in hruške. Za še večji užitek sadje narežite že doma in ga shranite v plastično posodo.

Doma narejene prigrizke. To so energijske ali proteinske ploščice ter kroglice. Naredite jih iz oreščkov, ovsenih kosmičev, banane, medu in kikirikijevega masla.

Vrečke svojega najljubšega čaja. Stevardeso na letalu prosite za skodelico vroče vode in si privoščite svoj priljubljeni čaj kar na letalu.

Suho sadje. Če vam brusnice in rozine niso všeč, si predhodno kupite vrečko suhih fig, manga ali sliv. Tudi kokosov ali bananov čips sta super ideji.

Temno čokolado ali proteinsko ploščico. Poskrbite, da boste s seboj vzeli zgolj manjšo čokoladico in ne celega zavitka. Nekaj, kar vas bo pocrkljalo, ko vam bo upadel sladkor.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)