5.9.2018 ob 6:13
Zjutraj se želite pogostiti z izdatnim zajtrkom. Na misel vam pride penasta omleta, a ko odprete hladilnik ugotovite, da ste zadnjič v trgovini pozabili v košarico položiti jajca. Dva sicer še imate, niste pa povsem prepričani, kako dolgo sta že tam. Teden dni? Dva tedna ali celo cel mesec? Sta sploh še primerna za uživanje? Brez skrbi, to lahko ugotovite. S pomočjo načina, ki ga priporoča portal Pure Wow.
Kaj potrebujete?
Jajca, ki ste jih našli v skritem kotičku in s hladno vodo napolnjeno posodo. Naj bo dovolj globoka, da bo voda jajca povsem prekrila.
Kaj storite?
Jajca nežno spustite v vodo in jih opazujte. Če povsem potonejo in na dnu pristanejo vodoravno, jih lahko uporabite brez skrbi. Če se z enim delom dotikajo dna, sicer pa plavajo, jih prav tako lahko spremenite v okusen obrok.
V kolikor pa plavajo in ne potonejo, boste žal morali poiskati drugo idejo za zajtrk. Takšna jajca niso več primerna za uživanje.
Zakaj trik deluje?
Jajčna lupina je propustna in s staranjem skozi njo izhlapeva tekočina iz notranjosti, to pa nadomešča zrak. Več, kot je pod lupino zraka, starejše je jajce in kadar je tega toliko, da v vodi plava, ga ni pametno jesti.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
Preberite še: 5 skrivnosti tistih z vedno pospravljeno kuhinjo ali pa 10 predmetov, ki ne smejo v pomivalni stroj
Priporočamo tudi: 7 preprostih navad za lepše jutro
oddajte komentar