Jajca v luknji, jajca v košari, jajca v gnezdu, vseeno je, kako boste to jed poimenovali, zagotovo bo dišala vam in vsem, s katerimi v sobotnem jutru delite mizo. Kajti jajca za zajtrk teknejo vedno. Sploh pa, če so pripravljena na malo drugačen način. In ker bo prvi jutranji obrok nastajal v pečici, lahko vi med tem skuhate še dobro kavo.
Več idej za dober začetek dneva vas čaka na Facebooku.
Sestavine za šest oseb:
- Ena debelejša francoska štruca (ali šest okroglih žemljic);
- šest jajc;
- sol;
- poper;
- slanina po želji;
- nariban parmezan.
Priprava:
- Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
- Na pekač položite peki papir.
- Z manjšim nožem v skorjo po celi dolžini štruce zarežite šest krogov, premera približno pet centimetrov. Med njimi naj bo vsaj tri centimetre razmaha.
- Če imate žemljice, kroge izrežite v vsako posebej.
- Pazite, da ne boste poškodovali skorje na nasprotni strani kruha.
- Odstranite sredico in tako oblikujte vdolbino, kamor boste razbili jajce.
- V vsako lahko položite rezino šunke in nanjo razbijte jajce.
- Jajca posujte s soljo, poprom in žličko parmezana.
- Pecite 10 do 15 minut , oziroma dokler beljak ne zakrkne.
- Počakajte, da se kruh malo shladi in štruco narežite na enake dele.
- Pri žemljicah vam bo rezanje prihranjeno.
- Postrezite takoj.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar