Poletje nam je pomahalo v slovo, tu je jesen, če ne koledarska pa zagotovo temperaturna. Tu je čas, v katerem kraljujejo sadeži iz naših sadovnjakov, med njimi na prvem mestu jabolka. Prvo septembrsko soboto zato začnite z njimi. Kajti, niso primerna le za malico, nadevana in pečena so tudi več kot odličen zajtrk.
Več idej za dober začetek dneva vas čaka na Facebooku.
Sestavine za šest oseb:
- Skodelica (240 gramov) ovsene kaše;
- dve do štiri žlice medu;
- ena čajna žlička cimeta;
- četrtina žličke soli;
- tri (približno 300 mililitrov) skodelice vroče vode;
- dva stepena jajčna beljaka;
- šest večjih jabolk;
- sveži pomarančni sok;
- pol skodelice (120 gramov) narezanih orehov;
- po želji četrt skodelice (60 gramov) rozin;
- grški jogurt za preliv.
Priprava:
- Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
- Zmešajte kašo, med, cimet in sol.
- Mešanici dodajte vodo in jo zavrite.
- Kuhajte 25 minut, da se voda pokuha.
- V nekoliko pohlajeno mešanico vmešajte jajčne beljake.
- Pripravite jabolka: z vrha vsakega odrežite tanjšo rezino in z manjšo žlico iz sadeža izdolbite vsebino.
- Pazite, da ne poškodujete olupka, sicer bo nadev med peko iztekal.
- Tako pripravljena jabolka položite v pekač.
- V kuhano ovseno kašo z dodatki vmešajte orehe in rozine ter z nadevom napolnite jabolka.
- V pekač nalijte pomarančni sok, jabolka pokrijte s pokrovčki in jih pecite približno eno uro.
- Postrezite topla, prelijte jih z omako iz pekača in po želji oplementite z grškim jogurtom.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar