Sobotni zajtrk: Nadevana pečena jabolka

Ker je jesen njihov in vaš čas.

2.9.2017 ob 4:55

zajtrk.jpg

Poletje nam je pomahalo v slovo, tu je jesen, če ne koledarska pa zagotovo temperaturna. Tu je čas, v katerem kraljujejo sadeži iz naših sadovnjakov, med njimi na prvem mestu jabolka. Prvo septembrsko soboto zato začnite z njimi. Kajti, niso primerna le za malico, nadevana in pečena so tudi več kot odličen zajtrk.

Več idej za dober začetek dneva vas čaka na Facebooku

Sestavine za šest oseb:

  • Skodelica (240 gramov) ovsene kaše;
  • dve do štiri žlice medu;
  • ena čajna žlička cimeta;
  • četrtina žličke soli;
  • tri (približno 300 mililitrov) skodelice vroče vode;
  • dva stepena jajčna beljaka;
  • šest večjih jabolk;
  • sveži pomarančni sok;
  • pol skodelice (120 gramov) narezanih orehov;
  • po želji četrt skodelice (60 gramov) rozin;
  • grški jogurt za preliv.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
  • Zmešajte kašo, med, cimet in sol.
  • Mešanici dodajte vodo in jo zavrite.
  • Kuhajte 25 minut, da se voda pokuha.
  • V nekoliko pohlajeno mešanico vmešajte jajčne beljake.
  • Pripravite jabolka: z vrha vsakega odrežite tanjšo rezino in z manjšo žlico iz sadeža izdolbite vsebino.
  • Pazite, da ne poškodujete olupka, sicer bo nadev med peko iztekal.
  • Tako pripravljena jabolka položite v pekač.
  • V kuhano ovseno kašo z dodatki vmešajte orehe in rozine ter z nadevom napolnite jabolka.
  • V pekač nalijte pomarančni sok, jabolka pokrijte s pokrovčki in jih pecite približno eno uro.
  • Postrezite topla, prelijte jih z omako iz pekača in po želji oplementite z grškim jogurtom.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)