Sobotni zajtrk: Nadevan francoski toast z mareličnim sirupom

Razvajanje, kakršnega si na sobotno jutro nedvomno zaslužite.

20.5.2017 ob 5:00

zajtrk.jpg

Francoski toast je odlična izbira za zajtrk. Ne samo, da pri pripravi tega porabite star, že nekoliko posušen kruh, temveč je z različnimi prelivi, posipi, oblogami ali drugimi dodatki vselej lahko drugačen. V tokratnem sobotnem zajtrku nizamo recept za takšnega, kakršnega najbrž še niste pripravljali. In sicer gre za nadevan francoski toast z okusnim prelivom.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine za štiri osebe:

  • osem rezin kruha, debelih približno štiri centimetre;
  • 60 gramov kremnega sira (maskarponeja ali rikote);
  • 50 gramov na drobne koščke narezanega ananasa;
  • 30 gramov narezanih mandljev ali lešnikov;
  • štiri jajca;
  • 240 mililitrov smetane;
  • pol žličke ekstrakta vanilje;
  • žlička in pol naribanega ingverja.

Marelični sirup:

  • sok enega kozarca vloženih marelic;
  • 80 mililitrov pomarančnega soka.

Priprava:

  • Kruh prerežite na polovico, vendar tako, da skorje na eni strani ne boste povsem prerezali.
  • V posodi zmešajte sir, ananas in mandlje.
  • Z nadevom napolnite rezine kruha.
  • V plitvi posodi stepite jajca, dodajte nestepeno smetano, vaniljo in ingver.
  • Napolnjene rezine kruha z vseh strani namočite v jajčni mešanici in jih v vročem olju ali maslu zapecite do zlato rjave barve.
  • Marelični in pomarančni sok v posodi segrevajte do vretja, med tem vedno mešajte.
  • Z toplim sokom ob serviranju prelijte rezine toasta.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)