Francoski toast je odlična izbira za zajtrk. Ne samo, da pri pripravi tega porabite star, že nekoliko posušen kruh, temveč je z različnimi prelivi, posipi, oblogami ali drugimi dodatki vselej lahko drugačen. V tokratnem sobotnem zajtrku nizamo recept za takšnega, kakršnega najbrž še niste pripravljali. In sicer gre za nadevan francoski toast z okusnim prelivom.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine za štiri osebe:
- osem rezin kruha, debelih približno štiri centimetre;
- 60 gramov kremnega sira (maskarponeja ali rikote);
- 50 gramov na drobne koščke narezanega ananasa;
- 30 gramov narezanih mandljev ali lešnikov;
- štiri jajca;
- 240 mililitrov smetane;
- pol žličke ekstrakta vanilje;
- žlička in pol naribanega ingverja.
Marelični sirup:
- sok enega kozarca vloženih marelic;
- 80 mililitrov pomarančnega soka.
Priprava:
- Kruh prerežite na polovico, vendar tako, da skorje na eni strani ne boste povsem prerezali.
- V posodi zmešajte sir, ananas in mandlje.
- Z nadevom napolnite rezine kruha.
- V plitvi posodi stepite jajca, dodajte nestepeno smetano, vaniljo in ingver.
- Napolnjene rezine kruha z vseh strani namočite v jajčni mešanici in jih v vročem olju ali maslu zapecite do zlato rjave barve.
- Marelični in pomarančni sok v posodi segrevajte do vretja, med tem vedno mešajte.
- Z toplim sokom ob serviranju prelijte rezine toasta.
Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar