Čeprav se zdi, da so palačinke že skoraj malce izrabljena in zato dolgočasna izbira za zajtrk, so s pravim nadevom lahko še kako posebne in zato okusne. V Sobotnem zajtrku vam ta konec tedna svetujemo takšne, v katerih bodo zvezde sočne hruške. Zagotovo boste z njimi popestrili svoje in jutro tistih, ki se ob začetku dneva zberejo za vašo mizo.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine za približno šest palačink:
- Skodelica (240 mililitrov) mleka;
- četrtina skodelice (60 mililitrov) vode. Najboljša bo mineralna z mehurčki;
- dva jajca;
- štiri žlice stopljenega masla;
- skodelica (240 mililitrov) moke;
- ščepec cimeta;
- nekaj kapljic arome vanilje;
- ščepec soli.
Sestavine za nadev:
- Skodelica in pol (360 mililitrov) sira maskarpone;
- četrt skodelice (60 mililitrov) smetane;
- dve žlici sladkorja;
- štiri žlice masla:
- dve, na rezini narezani hruški;
- ščep cimeta;
- skodelica (240 mililitrov) borovnic;
- pet žlic rjavega sladkorja.
Priprava palačink:
Iz vseh sestavin z mešalnikom zmešajte testo za palačinke in jih kot običajno specite na maslu. Če je testo preredko in se palačinke med obračanjem trgajo, dodajte še malo moke.
Priprava nadeva:
- V posodi zmešajte maskarpone, smetano in sladkor.
- V večji ponvi segrejte maslo.
- Počakajte, da se stopi in dodajte na rezine narezane hruške.
- Potresite jih z rjavim sladkorjem in cimetom ter kuhajte štiri do pet minut.
Končno dejanje:
- Vsako palačinko premažite z dvema žlicama kreme iz maskarponeja in smetane.
- Dodajte tri žlice hrušk in na sredino vsake palačinke nekaj borovnic. Zmrznjene predhodno odtajajte.
- Tako nadevane palačinke prepognite najprej na polovice in nato še na četrtine, ter jih po želji prelijte z nekaj kapljicami medu.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar