Končno je tu vikend, čas za razvajanje, s katerim začnite takoj, ko pokukate v nov dan in si na sobotno jutro privoščite malce drugačen prvi obrok. V rubriki Sobotni zajtrk vam priporočamo pečena jajca v košarici. Verjemite, ko se boste pogostili z njimi vam bo žal, da jih niste spekli več.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Potrebujete:
- Rezine šunke;
- Sveža jajca;
- Nariban sir (parmezan, edamec, gauda ali kar koli imate v hladilniku);
- Sesekljan svež peteršilj, drobnjak ali katero koli drugo sveže zelišče, ki ga imate pri roki;
- Sol in poper;
- Olivno ali kokosovo olje;
- Pekač za mafine.
Priprava:
- Pečico segrejte na vsaj 230 stopinj Celzija.
- Pekač dobro namažite z oljem. Tega koraka ne izpustite, čeprav je vaš teflonski, saj boste tako lažje pečena jajca odstranili iz njega.
- V vsak predelček položite rezino šunke tako, da bo prekrila čim več površine.
- Na šunko razbijte jajce, ga posujte z malo soli, popra in s svežim zeliščem.
- Čez to potresite nariban sir in tako napolnjen pekač za pet do deset minut postavite v pečico.
- Čas pečenja prilagodite temu, kako trd rumenjak želite.
- Pekač vzemite iz pečice in počakajte kakšno minuto, nato pa jajca odstranite iz njega.
Namig: Dobroto lahko pripravite tudi z umešanimi jajci.
Avtorica: M. F.
Foto: Karistaskitchen.com
oddajte komentar