Znova je tu sobota in čas za izdatnejši zajtrk, za katerega si po napornem tednu lahko vzamete malce več časa. Osnova tega naj bo bananin kruh, ki ni le okusen, pač pa tudi zdrav. Recept zanj vam nizamo v rubriki Sobotni zajtrki.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine:
- Šest žlic nesladkane jabolčne omake;
- Četrt skodelice (80 mililitrov) medu;
- Dve jajci;
- Žlica rjavega sladkorja;
- Tri zrele banane;
- Četrt skodelice nesladkanega mandljevega mleka;
- Čajna žlička jedilne sode;
- Čajna žlička ekstrakta vanilje;
- Pol čajne žličke cimeta;
- Skodelica in pol (360 mililitrov) polnozrnate moke;
Priprava:
- Pečico segrejte na 160 stopinj Celzija.
- Z maščobo premažite pekač, velikosti približno 10 krat 20 centimetrov.
- V veliki posodi zmešajte jabolčno omako, med in rjavi sladkor. Dodajte jajce in dobro zmešajte.
- Vmešajte narezane banane, mandljevo mleko, vaniljo in cimet.
- Na koncu dodajte moko s sodo in sestavine spremenite v testo.
- Z njim napolnite pomaščen pekač ter ga v pečici pustite približno 50 do 60 minut.
- Če menite, da kruh po vrhu prehitro postaja rjav, ga pokrijte z aluminijasto folijo, preden ga vzamete iz pečice pa z zobotrebcem preverite, če je pečen.
Sladek kruh je okusen že sam po sebi, lahko pa ga, narezanega na rezine, premažete z medom ali slastno domačo marmelado.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, realsimple.com
oddajte komentar