Sobotni zajtrk: Ovsena kaša s kikirikijevim maslom

Okus, ki bo očaral še tako zahtevne.

6.5.2017 ob 5:20

zajtrk.jpg

Tokratni sobotni zajtrk je na prvi pogled klasika. Ovsena kaša je namreč nedvomno zvezda jutranjega obroka. A če jo boste oplemenitili s kikirikijevim maslom, bo znova prepričala tudi vse, ki so se je že malce naveličali. Iz kombinacije obojega pripravite zdrav, srcu prijazen zajtrk.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine za dve osebi:

  • 300 mililitrov vode;
  • malo soli;
  • 240 gramov običajne ovsene kaše;
  • dve žlici kikirikijevega masla;
  • dve žlici medu;
  • žlica mletih lanenih semen;
  • žlička cimeta;
  • po želji naribana jabolka in (ali) jagodičevje.

Priprava:

  • V posodi zavrite vodo.
  • Dodajte sol, vmešajte kašo in kuhajte pet minut.
  • Odstavite posodo in ovseni kaši primešajte maslo, med, cimet in lanena semena.
  • Po želji dodajte jabolka ali jagodičevje ter takoj postrezite.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)