Medpraznično soboto začnite s sladko senzacijo. Popolne kulinarične užitke zagotavlja kombinacija tankih palačink, nadevanih s kremastim nadevom in obloženih s sladkim sadjem. Zajtrk boste pripravili kot bi mignili, prav tako hitro pa bodo palačinke z jagodami in bananami izginile s krožnikov.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine za približno 18 palačink:
- 240 gramov moke;
- žlica sladkorja;
- pol žličke cimeta;
- 300 mililitrov mleka;
- dve jajci;
- ena do dve žlici masla.
Nadev:
- 240 gramov kremastega sira, denimo maskarponeja;
- 240 mililitrov smetane za stepanje;
- 120 gramov sladkorja.
Obloga:
- 400 gramov narezanih svežih jagod;
- dve srednje veliki trši banani, narezani na tanke kolute;
- 60 gramov sladkorja (lahko ga izpustite).
Priprava:
- V posodi zmešajte moko, sladkor, cimet, mleko in jajca.
- Maso za palačinke pokrijte in jo v hladilniku pustite eno uro.
- Iz nje v večji ponvi na maslu specite 18 palačink.
- Za nadev v homogeno kremo zmešajte stepeno smetano, sir in sladkor.
- Vsako palačinko premažite s približno dvema žlicama nadeva.
- Palačinke zvijte v rolice ali zložite v trikotnik in po dve položite na krožnike.
- Banane, jagode in sladkor rahlo zmešajte v posodi in z mešanico obložite palačinke na krožnikih.
Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar