Ovsena kaša ali ovseni kosmiči veljajo za zvezde jutranjega obroka. A če ste se tistih z mlekom in jogurtom že malo naveličali, jih pripravite nekoliko drugače. S pravimi dodatki jih specite v pečici. Nedvomno odlična popestritev, ki bo kot nalašč za sobotno jutro.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
DRUGA ideja za zajtrk // Palačinke s čokoladnim srčkom
Sestavine:
- Tri skodelice ovsenih kosmičev;
- skodelica rjavega sladkorja;
- dve žlički pecilnega praška;
- žlička soli;
- pol žličke cimeta v prahu;
- dve jajci;
- skodelica posnetega mleka;
- pol skodelice stopljenega masla;
- tri četrtine skodelice olupljenih in na koščke narezanih jabolk;
- tretjina skodelice narezanih svežih ali zamrznjenih breskev (v času, ko jih ni na voljo lahko uporabite banane, čeprav je zajtrk z breskvami sočnejši);
- tretjina skodelice zamrznjenega ali svežega jagodičevja.
Skodelica meri približno 240 mililitrov, pomembnejše, kot natančna količina, pa je pri pripravi razmerje med sestavinami.
Priprava:
- Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
- V veliki posodi zmešajte kosmiče, pecilni prašek, sladkor, sol in cimet.
- Jajci stepite ter ju zmešajte z mlekom in maslom.
- Mokre sestavine dodajte suhim, zmešajte ter dodajte sadje.
- Z mešanico napolnite pomaščen pravokoten pekač in pecite od 35 do 45 minut.
- Narežite na kvadratke ter postrezite z mlekom.
- Zamrznjenega sadja pred uporabo ne odtajajte, da se testo ne bi preveč obarvalo.
ŠE ENA ideja za zajtrk // Zdrav bananin kruh
Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar