Tudi v tokratnem sobotnem zajtrku igrajo glavno vlogo jajca. Če jih boste za zajtrk pripravili v družbi zelenjave, boste deležni izdatnega in malo drugačnega jutranjega obroka. Poglejte si recept za takšnega, ki bo zagotovil zvrhano mero beljakovin, vlaknin, vitaminov ter mineralov, združenih v pečenih jajcih z ohrovtom in rikoto.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Za dve osebi potrebujete:
- Približno deset listov ohrovta;
- dve žlički sesekljanega česna;
- 28 gramov rikote;
- 28 gramov feta sira;
- pol žličke limonine lupinice;
- štiri velika jajca;
- približno šest narezanih češnjevih paradižnikov;
- sol in poper po okusu.
Priprava:
- Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
- Vanjo položite dva manjša glinena pekača.
- Ohrovtove liste očistite, narežite na rezance in jih blanširajte v slani vodi.
- Zmehčan ohrovt stresite v ponev, dodajte česen, sol in poper ter vse skupaj približno deset minut kuhajte na zmernem ognju.
- V manjši posodi zmešajte rikoto, feto, limonino lupino ter malo popra in soli.
- Ko se pekača v pečici segrejeta, ju vzemite iz nje in v vsakega položite polovico ohrovta.
- Naj prekrije celotno dno.
- V ohrovtovo oblogo v vsakem pekaču naredite dve luknjici, v vsako razbijte po eno jajce.
- Okoli jajc razporedite sirovo mešanico ter vse skupaj v pečici pecite 20 do 25 minut.
- Na pečeno poslastico položite rezine paradižnika in uživajte.
- Če imate samo en večji glinen pekač, lahko vsa štiri jajca spečete v njem in tako pripravljen zajtrk položite na dva segreta krožnika.
Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar