Sobotni zajtrk: Pečena jajca z ohrovtom in rikoto

Zakaj si ne bi odmerka zelenjave privoščili že zjutraj.

25.3.2017 ob 5:55

zajtrk.jpg

Tudi v tokratnem sobotnem zajtrku igrajo glavno vlogo jajca. Če jih boste za zajtrk pripravili v družbi zelenjave, boste deležni izdatnega in malo drugačnega jutranjega obroka. Poglejte si recept za takšnega, ki bo zagotovil zvrhano mero beljakovin, vlaknin, vitaminov ter mineralov, združenih v pečenih jajcih z ohrovtom in rikoto.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Za dve osebi potrebujete:

  • Približno deset listov ohrovta;
  • dve žlički sesekljanega česna;
  • 28 gramov rikote;
  • 28 gramov feta sira;
  • pol žličke limonine lupinice;
  • štiri velika jajca;
  • približno šest narezanih češnjevih paradižnikov;
  • sol in poper po okusu.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • Vanjo položite dva manjša glinena pekača.
  • Ohrovtove liste očistite, narežite na rezance in jih blanširajte v slani vodi.
  • Zmehčan ohrovt stresite v ponev, dodajte česen, sol in poper ter vse skupaj približno deset minut kuhajte na zmernem ognju.
  • V manjši posodi zmešajte rikoto, feto, limonino lupino ter malo popra in soli.
  • Ko se pekača v pečici segrejeta, ju vzemite iz nje in v vsakega položite polovico ohrovta.
  • Naj prekrije celotno dno.
  • V ohrovtovo oblogo v vsakem pekaču naredite dve luknjici, v vsako razbijte po eno jajce.
  • Okoli jajc razporedite sirovo mešanico ter vse skupaj v pečici pecite 20 do 25 minut.
  • Na pečeno poslastico položite rezine paradižnika in uživajte.
  • Če imate samo en večji glinen pekač, lahko vsa štiri jajca spečete v njem in tako pripravljen zajtrk položite na dva segreta krožnika.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)