Sobotni zajtrk: Omleta z rozinami in orehi

Zajtrk, ki se ga ni mogoče naveličati.

4.2.2017 ob 6:00

omleta.jpg

Omleta je vedno hvaležen zajtrk. Ne samo, da je hitro pripravljena, okusna in nasitna, temveč je zaradi najrazličnejših dodatkov lahko vselej drugačna in se je skoraj ni mogoče naveličati. Poglejte si tokrat takšno, z orehi in rozinami, ki po okusu spominja na mafine. Zagotovo vas bo prepričala.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine za dve omleti:

  • Pet velikih jajc;
  • 120 gramov narezanih rozin;
  • 120 gramov narezanih orehovih jedrc;
  • 60 mililitrov tople vode;
  • dve žlici moke;
  • pol žličke soli;
  • dve žlici sladkorja v prahu.

Priprava:

  • Jajca ločite na beljak in rumenjak.
  • Iz beljakov stepite čvrst sneg.
  • V drugi posodi stepite rumenjake.
  • Dodajte jim vodo, moko, sol, orehe, rozine ter na koncu vse skupaj vmešajte v beljake.
  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
  • Vzemite ponev, ki jo smete segrevati v pečici, jo namažite z oljem ter vanjo vlijte zmes.
  • Ponev postavite v pečico, počakajte, da omleta naraste in se lepo zapeče (približno 15 minut).
  • Pečeno stresite na krožnik in jo po želji posujte z mletim sladkorjem.

Ste za jajca, a ne z orehi? Preverite recept za umešana jajca z lososom

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)