Sobotni zajtrk: Cimetove palačinke z mandljevim maslom, banano in jagodičevjem

S pravo moko jih bodo veseli tudi tisti, ki ne smejo uživati glutena.

10.12.2016 ob 6:00

palacinke_shutterstock_244362661.jpg

Tudi tokrat vam v sobotnem zajtrku priporočamo palačinke. A ne kakršnekoli, temveč takšne s cimetom, bananami in jagodičevjem, ki jih bo obogatilo mandljevo maslo, in se bodo s svojim vonjem povsem zlile z zimskim jutrom.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.  

Sestavine:

  • 75 gramov bele moke brez glutena (uporabite lahko tudi običajno);
  • žlička cimeta;
  • eno jajce;
  • 225 mililitrov mleka;
  • žlica olja;
  • dve žlici mandljevega masla;
  • žlica sladkorja (lahko uporabite tudi melaso ali med);
  • ena banana;
  • 140 gramov jagodičevja;
  • ena limona.

Priprava:

  • Stepite jajce, dodajte mleko, cimet in moko.
  • Vse sestavine zmešajte v gladko testo in v ponvi specite palačinke.
  • Pečene položite na krožnik in jih pokrijte, da bodo medtem, ko boste pripravljali nadev, ostale tople.
  • V ponvi, kjer ste pekli palačinke na hitro pokuhajte jagodičevje s sladkorjem. Vre naj približno pet minut.
  • Počakajte, da se nekoliko ohladi.
  • Vsako palačinko posebej premažite z malce mandljevega masla, preljite z nekaj žlicami jagodičevja, nanj položite koščke banane in vse skupaj pokapljajte s sokom limone.
  • Zvijte jih in postrezite.
  • Lahko jih zložite v trikotnike in za izdatnejši zajtrk okrasite še s smetano.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)