Jajca so hvaležna sestavina zajtrka. Ne samo, da nudijo nešteto možnosti za pripravo, odlično se podajo tudi k raznim dodatkom. V tokratni rubriki Sobotni zajtrk vam svetujemo, da jih na malce drugačen način pripravite v kombinaciji s špinačo in gobami. Odlične jajčne tortice vas bodo prijetno razvajale in vam hkrati zagotovile energijo za vse, kar vas v sobotnem dopoldnevu čaka.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine:
- Malce olivnega olja;
- 280 gramov sveže špinače (lahko uporabite listke zmrznjene);
- Štiri jajca;
- Skodelica na manjše koščke narezanega sira (tistega, ki ga pač imate v hladilniku);
- 100 gramov narezanih šampinjonov (če ne marate gob, lahko uporabite šparglje ali rezine paprike);
- Ena do dve žlici smetane;
- Sol in poper po okusu.
Priprava:
- Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija.
- V ponvi segrejte olje in na njem pet do šest minut pražite rezine gob.
- Odstranite jih iz ponve.
- Vanjo stresite špinačo, dodajte malce vode in jo na zmernem ognju kuhajte tri do štiri minute.
- Odlijte višek tekočine.
- V večji posodi stepite jajca, dodajte gobe, špinačo, nariban sir in smetano.
- Začinite ter zmešajte.
- Z maso nadevajte naoljen pekač za mafine, napolnili boste od 10 do 12 posodic.
- Pecite 20 do 25 minut oziroma dokler se tortice ne zapečejo. Preden jih vzamete iz pečice, jih preverite z zobotrebcem.
Počakajte nekaj minut, da se nekoliko pohladijo ter jih odstranite iz pekača. Po vrhu jih po želji potresite s sirom.
Avtorica: M.F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar