Sobotni zajtrk: Jajčne tortice s špinačo

Jajca v povsem novi preobleki.

8.10.2016 ob 5:00

muffin_shutterstock_411208015.jpg

Jajca so hvaležna sestavina zajtrka. Ne samo, da nudijo nešteto možnosti za pripravo, odlično se podajo tudi k raznim dodatkom. V tokratni rubriki Sobotni zajtrk vam svetujemo, da jih na malce drugačen način pripravite v kombinaciji s špinačo in gobami. Odlične jajčne tortice vas bodo prijetno razvajale in vam hkrati zagotovile energijo za vse, kar vas v sobotnem dopoldnevu čaka.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine:

  • Malce olivnega olja;
  • 280 gramov sveže špinače (lahko uporabite listke zmrznjene);
  • Štiri jajca;
  • Skodelica na manjše koščke narezanega sira (tistega, ki ga pač imate v hladilniku);
  • 100 gramov narezanih šampinjonov (če ne marate gob, lahko uporabite šparglje ali rezine paprike);
  • Ena do dve žlici smetane;
  • Sol in poper po okusu.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija.
  • V ponvi segrejte olje in na njem pet do šest minut pražite rezine gob.
  • Odstranite jih iz ponve.
  • Vanjo stresite špinačo, dodajte malce vode in jo na zmernem ognju kuhajte tri do štiri minute.
  • Odlijte višek tekočine.
  • V večji posodi stepite jajca, dodajte gobe, špinačo, nariban sir in smetano.
  • Začinite ter zmešajte.
  • Z maso nadevajte naoljen pekač za mafine, napolnili boste od 10 do 12 posodic.
  • Pecite 20 do 25 minut oziroma dokler se tortice ne zapečejo. Preden jih vzamete iz pečice, jih preverite z zobotrebcem.

Počakajte nekaj minut, da se nekoliko pohladijo ter jih odstranite iz pekača. Po vrhu jih po želji potresite s sirom.

Avtorica: M.F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)