Omlete in fritate so vedno okusen, hranljiv ter hitro pripravljen zajtrk, za katerega sestavine nedvomno imate doma. Ko zadišijo iz ponve, se v trenutku prebudi lakota, na to sobotno jutro pa si pripravite malo drugačne. V pečici specite mini fritate, ki jih boste lahko jedli kar z rokami.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine: (za 20 mini fritat):
- Olje za pekač;
- Štiri velika jajca;
- Četrtina skodelice (60 mililitrov) mleka;
- Pol žličke mletega popra;
- Četrtina žličke soli;
- Štiri rezine drobno sesekljane šunke;
- Tretjina skodelice (80 gramov) naribanega parmezana;
- Dve žlici sesekljanega peteršilja.
Priprava:
- Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
- Pekač za mafine dobro premažite z oljem.
- Stepite jajca, dodajte mleko, sol, poper in dobro zmešajte.
- V mešanico stresite šunko, sir ter peteršilj.
- Z jajčno maso do približno polovice napolnite predelčke pekača za mafine in jo pecite osem do deset minut.
- Preden jih vzamete iz pečice, z zobotrebcem preverite, ali so fritate pečene. V sredini morajo biti mehke, a ne tekoče.
- Mini fritate odstranite iz pekača in jih naložite na krožnik ter nekoliko ohlajene postrezite.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar