Sobotni zajtrk: Mini fritate, maksi razvajanje

Jeste jih lahko kar z rokami.

3.12.2016 ob 6:50

zajtrk.jpg

Omlete in fritate so vedno okusen, hranljiv ter hitro pripravljen zajtrk, za katerega sestavine nedvomno imate doma. Ko zadišijo iz ponve, se v trenutku prebudi lakota, na to sobotno jutro pa si pripravite malo drugačne. V pečici specite mini fritate, ki jih boste lahko jedli kar z rokami.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku 

Sestavine: (za 20 mini fritat):

  • Olje za pekač;
  • Štiri velika jajca;
  • Četrtina skodelice (60 mililitrov) mleka;
  • Pol žličke mletega popra;
  • Četrtina žličke soli;
  • Štiri rezine drobno sesekljane šunke;
  • Tretjina skodelice (80 gramov) naribanega parmezana;
  • Dve žlici sesekljanega peteršilja.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • Pekač za mafine dobro premažite z oljem.
  • Stepite jajca, dodajte mleko, sol, poper in dobro zmešajte.
  • V mešanico stresite šunko, sir ter peteršilj.
  • Z jajčno maso do približno polovice napolnite predelčke pekača za mafine in jo pecite osem do deset minut.
  • Preden jih vzamete iz pečice, z zobotrebcem preverite, ali so fritate pečene. V sredini morajo biti mehke, a ne tekoče.
  • Mini fritate odstranite iz pekača in jih naložite na krožnik ter nekoliko ohlajene postrezite.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)