Res je, da paradižnikov ne povezujemo prav pogosto s prvim dnevnim obrokom. Res je tudi, da je do sezone teh okusnih plodov še daleč. A po zaslugi bogato založenih trgovin so nam na voljo vse leto in z njimi je na mizo mogoče priklicati vsaj malo misli na poletne dni. In to že zjutraj. Z okusnimi jajci, pečenimi v paradižnikovi posteljici. Zakaj pa ne!
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine za štiri osebe:
- Štirje veliki, čvrsti paradižniki;
- tretjina skodelice (80 gramov) ribanega parmezana;
- štiri velika jajca;
- žlička suhe bazilike in origana;
- štiri rezine sira po izbiri;
- sol, poper.
Navodila:
- Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
- Svežim, čvrstim paradižnikom odrežite vrh in z žličko iz njih nežno odstranite semena ter meso. Pazite, da ne poškodujete olupka.
- Paradižnike enega ob drugega položite na s peki papirjem prekrit pekač.
- Posujte jih s poprom, soljo in začimbami, ter v vsakega nasujte nekaj parmezana.
- V vsak paradižnik razbijte jajce.
- Tudi to posolite, poprajte in posujte z ostalim parmezanom.
- V pečici pecite približno 20 minut, po 15. minutah pečenja na vsakega položite rezino sira.
- Zapecite do rjavega in postrezite s polnozrnatim kruhom.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar