Sobotni zajtrk: Pečena jajca v paradižnikovi posteljici

Topel zalogaj za mrzla jutra.

28.1.2017 ob 6:00

zajtrk.jpg

Res je, da paradižnikov ne povezujemo prav pogosto s prvim dnevnim obrokom. Res je tudi, da je do sezone teh okusnih plodov še daleč. A po zaslugi bogato založenih trgovin so nam na voljo vse leto in z njimi je na mizo mogoče priklicati vsaj malo misli na poletne dni. In to že zjutraj. Z okusnimi jajci, pečenimi v paradižnikovi posteljici. Zakaj pa ne!

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine za štiri osebe:

  • Štirje veliki, čvrsti paradižniki;
  • tretjina skodelice (80 gramov) ribanega parmezana;
  • štiri velika jajca;
  • žlička suhe bazilike in origana;
  • štiri rezine sira po izbiri;
  • sol, poper.

Navodila:

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
  • Svežim, čvrstim paradižnikom odrežite vrh in z žličko iz njih nežno odstranite semena ter meso. Pazite, da ne poškodujete olupka.
  • Paradižnike enega ob drugega položite na s peki papirjem prekrit pekač.
  • Posujte jih s poprom, soljo in začimbami, ter v vsakega nasujte nekaj parmezana.
  • V vsak paradižnik razbijte jajce.
  • Tudi to posolite, poprajte in posujte z ostalim parmezanom.
  • V pečici pecite približno 20 minut, po 15. minutah pečenja na vsakega položite rezino sira.
  • Zapecite do rjavega in postrezite s polnozrnatim kruhom.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)