Tudi v tokratni rubriki Sobotni zajtrki vam priporočamo palačinke. Takšne, ki jih spečete kar v pečici in jih po izvirnem receptu obogatite s prelivom iz jagodičevja. Namesto tega lahko uporabite tudi marmelado, stopljeno čokolado ali mlete orehe z rozinami. Izbira je vaša, prilagodite jo svojemu okusu in sestavinam, ki so vam v sobotnem jutru na voljo.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Za štiri osebe potrebujete:
- Skodelico (240 mililitrov) zamrznjenih borovnic, robidnic in malin;
- žlico sladkorja;
- šest žlic masla;
- tri velika jajca;
- pol skodelice (120 mililitrov) mleka;
- pol skodelice (120 mililitrov) moke;
- žlička ekstrakta vanilje;
- žlička naribane pomarančne lupine;
- tri četrtine žličke soli;
- mleti sladkor za posip ali javorjev sirup za preliv (po želji).
PREBERITE še: Cimetove palačinke z mandljevim maslom, banano in jagodičevjem
Priprava:
- Pečico segrejte na 250 stopinj Celzija oziroma na najvišjo možno temperaturo.
- Zamrznejo jagodičevje zmešajte s sladkorjem in ga pet minut kuhajte na zmernem ognju.
- Odstavite, da se nekoliko, a ne povsem pohladi.
- Pripravite štiri manjše pekače za gratiniranje.
- V vsakega položite žlico masla.
- Jajca stepite z električnim mešalnikom, dodajte mleko, še malo zmešajte.
- V jajčno maso počasi ročno vmešajte moko, vaniljo, dve žlici stopljenega masla, lupino pomaranče in sol.
- Pekače z maslom za tri minute postavite v pečico, da se maščoba povsem stopi in speni. Poskrbite, da bo prekrivala vso dno pekačev.
- Vzemite jih iz pečice in vsakega hitro napolnite s četrtino mase, jih položite nazaj v pečico ter pecite 12 do 14 minut, oziroma dokler vsebina ne postane rahlo rjava.
- Na pečene palačinke razdelite jagodičevje ali drugi izbrani nadev, ter jih po želji posujte s sladkorjem ali prelijte s sirupom.
- Postrezite vroče in kar v posodah, v katerih ste maso pekli.
- Če imate samo en večji pekač, lahko maso spečete v njem in pečeno razdelite na štiri dele, jih položite na vroče krožnike, prelijete z nadevom in postrežete.
Avtorica: M.F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar