Priprava zajtrka, ki ga tokrat nizamo v rubriki Sobotni zajtrki , vam bo vzela deset minut. Potem, ko se boste z malce drugačnim sendvičem okrepčali, pa boste zagotovo polni energije vse do malice ali celo kosila.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine: (za dva sendviča)
- Dve okrogli, polnozrnati žemljici;
- Dve žlici olivnega olja;
- Dva jajca;
- Skodelica sveže rukole, motovilca ali druge zelene zelenjave;
- Dve rezini kuhane šunke (če mesa ne jeste, lahko tudi sira);
- Sol in poper po izbiri.
Priprava:
- V ponvi segrejte olje in specite jajci.
- Najbolje na oko, če se bojite, da bi vam štrene mešal tekoči rumenjak, pa ju lahko tudi umešate.
- Žemljici prerežite na polovici in te nekoliko popecite na olju, ki je ostalo v ponvi.
- Na spodnjo polovico žemljice položite pečeno jajce, pokrijte ga z rezino šunke (ali sira), zelenjavo in začinite s soljo in poprom.
- Vse skupaj pokrijte z drugo polovico žemljice.
- Nagnite se nad krožnik in ugriznite v okusen, sočen ter še kako krepčilen jutranji obrok.
--> Ni raje nekaj sladkega? Preizkusite recept za slastne palačinke s hruškovim nadevom
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar