Sobotni zajtrk: Škotska jajca

Preprosto morate jih poskusiti.

11.3.2017 ob 6:00

jajca.jpg

Na skrajnem severu britanskega otročja veljajo za tradicionalno jed in zagotovo bodo jajca v hrustljavem ovoju navdušila tudi vas. Ne samo, da so zanimiva za oči ter balzam za okus, temveč so tudi nasitna ter krepčilna in energije vam, če boste z njimi začeli dan, zagotovo vse do kosila ne bo zmanjkalo. 

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine:

  • Šest jajc;
  • 450 gramov mletega piščančjega mesa;
  • dve žlici sladkorja, balzamičnega kisa in po želji sojine omake;
  • sol in poper po okusu;
  • žlička in pol mletega ingverja;
  • dve sesekljani mladi čebuli;
  • pol skodelice moke;
  • skodelica drobtin;
  • olje za cvrtje.

Priprava:

  • Štiri jajca skuhajte, naj vrejo štiri do pet minut, nato jih ohladite v ledeni vodi.
  • V posodi zmešajte mletega piščanca, sladkor, omako, kis, sol, poper, žličko ingverja in mlado čebulo.
  • V drugi posodi zmešajte moko z ostalim ingverjem, soljo in poprom.
  • V tretji posodi žvrkljajte jajca in v četrto natresite drobtine.
  • Kuhana jajca olupite ter jih obdajte z mesno maso. Vsaki namenite četrtino, z njo naj bodo povsem prekrita.
  • Tako obložena najprej pomočite v moko, nato v jajca in na koncu v drobtine.
  • Ocvrite jih v olju in jih s hrustljavo skorjico ponudite skupaj z majonezo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)