Jesenski jedilniki naj bodo polni darov, ki nam jih ponuja ta bogat letni čas. Eni od njih so buče, iz katerih je mogoče pripraviti nešteto jedi, ki razvajajo brbončice, dušo in telo. Začnite dan z njimi in si za sobotni zajtrk pripravite okusne bučne palačinke.
Več idej za dober začetek dneva vas čaka na Facebooku.
Sestavine za približno osem oseb:
- 400 gramov moke;
- tri žlice sladkorja;
- žlička cimeta;
- dve žlički pecilnega praška;
- žlička mletih klinčkov;
- žlička naribanega ingverja;
- pol žličke soli;
- 240 mililitrov bučnega pireja (meso buče skuhajte in pretlačite v pire);
- 240 mililitrov smetane;
- 120 mililitrov mleka;
- dve stepeni jajci;
- približno šest žlic olja;
- maslo, med ali javorjev sirup.
Priprava:
- V posodi zmešajte moko, sladkor, cimet, pecilni prašek, klinčke, ingver in sol.
- Dodajte ohlajen bučni pire, smetano, mleko, jajca ter vse sestavine zmešajte v gladko zmes.
- V ponev nalijte olje in na segretega z zajemalko nalijte približno 60 mililitrov (četrtino skodelice) mase.
- V večji ponvi lahko na enkrat spečete približno tri manjše, debelejše palačinke.
- Pecite jih dve do tri minute, jih nato obrnite ter zapecite še z druge strani.
- Postrezite z maslom, medom ali javorjevim sirupom.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar