Sobotni zajtrk: Zlata medena torta

Očarala vas bosta njena barva in okus.

9.9.2017 ob 4:55

zajtrk.jpg

Hladnejša jutra kličejo po zajtrku, ki na mizo privabi sonce in hkrati v kombinaciji z odličnim okusom zagotavlja zvrhano mero energije. To soboto zato sebe in vam ljube počastite z zlato medeno torto. Ne bo vas razočarala.

Več idej za dober začetek dneva vas čaka na Facebooku. 

Sestavine:

  • 180 gramov večnamenske moke;
  • 180 gramov koruzne moke;
  • žlička pecilnega praška;
  • 240 gramov masla;
  • 180 gramov sladkorja;
  • pol žličke soli;
  • dve žlici medu;
  • pol žličke naribane pomarančne lupine;
  • pet jajc;
  • po želji marmelada, stepena smetana ali sveže sadje.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
  • Okrogel pekač za torte prekrijte s peki papirjem
  • V posodi dobro zmešajte belo s koruzno moko in pecilnim praškom.
  • V drugi posodi z mešalnikom zmešajte zmehčano maslo, sladkor, sol, med in pomarančno lupino.
  • Eno za drugo masleni mešanici dodajajte jajca, dobro zmešajte ter v tekoče sestavine počasi vmešajte suhe.
  • Zmes nalijte v pekač in pecite približno 40 minut.
  • Odstranite s pekača in ohlajeno torto narežite.
  • Postrežete jo lahko z dodatkom marmelade, svežega sadja ali smetane, tekne pa tudi zgolj v družbi skodelice mleka, bele kave ali čaja.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)