Po okusu spominjajo na breskovo pito in so odlične za pozno poletni zajtrk ali dopoldansko malico. Izkoristite sveže breskve ter iz njih pričarajte blazinice s hrustljavo glazuro. Sobotno jutro bo z njimi še lepše.
Več idej za dober začetek dneva vas čaka na Facebooku.
Sestavine za blazinice:
- 480 gramov moke;
- 80 gramov rjavega sladkorja;
- žlička pecilnega praška;
- pol žličke soli;
- 120 gramov masla;
- eno jajce;
- 60 mililitrov smetane za stepanje;
- 60 gramov kisle smetane;
- dve žlički ekstrakta vanilje;
- 120 gramov svežih, na koščke narezanih breskev.
Preliv:
- 120 gramov sladkorja v prahu;
- dve žlički ekstrakta vanilje;
- tri žlice smetane.
Priprava:
- Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
- Pekač obložite s peki papirjem.
- V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sol in sladkor.
- V mešanico narežite maslo in ga rokami vmešajte, da dobite testo, ki spominja na drobtine.
- V drugi posodi zmešajte smetano, kislo smetano, jajce in ekstrakt vanilje.
- Počasi mokre sestavine dodajte suhim in mešajte, da dobite homogeno testo.
- V to primešajte koščke breskev.
- Na pomokani površini testo razvaljajte na debelost približno en centimeter in ga narežite na šest do osem koščkov.
- Te prestavite na pekač in jih premažite s smetano.
- Pecite jih 16 do 18 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjave.
- Ohladite.
Preliv:
Zmešajte mleti sladkor, aromo vanilje in žlico smetane. Če je mešanica pregosta, dodajte še malo smetane in mešajte do željene teksture. Prelijte blazinice in uživajte.
Nasvet: Blazinice so okusne brez sladkorne glazure, odlične pa bodo tudi, če jih boste pripravili z nektarinami ali marelicami.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar