Poleti, ko sonce že zgodaj zjutraj pokaže svojo moč, najbolj prijajo lahki, sadni obroki. En takšnih je jagodna zloženka, ali, kot tem pravijo v svetu kulinarike, pafrait. Ta ni samo okusen zajtrk, temveč hkrati posladek, ki zapelje tako brbončice, kot tudi oči.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine za štiri osebe:
- Štiri skodelice jagod;
- četrtna skodelice (60 gramov) sladkorja;
- skodelica (240 gramov) kremnega sira rikote;
- pol skodelice (120 gramov) maskarponeja;
- četrtina skodelice (60 gramov) sladkorja v prahu;
- žlička arome vanilje;
- žlica vode;
- skodelica (240 gramov) keksovih drobtin (izberite kekse po svoji želji);
- pol skodelice (120 mililitrov) smetane za stepanje;
- dve žlici lističev mandljev.
PREBERITE še // Bi raje v zajtrk vključili breskve? Pripravite si crumble s tem poletnim sadežem
Priprava:
- Dve skodelici jagod s sladkorjem v mešalniku spremenite v jagodni pire.
- Ostale jagode narežite na rezine.
- Rikoto z metlico ali ročnim mešalnikom zmešajte z maskarponejem, sladkorjem v prahu, vaniljo in vodo.
- Vzemite štiri večje kozarce.
- Na dno vsakega stresite dve žlici drobtin.
- Dodajte dve žlici jagodnega pireja.
- Nadaljujte z nekaj rezinami jagod in jih prekrijte s tremi žlicami sirove mešanice.
- Ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin.
- Kozarce za dve uri postavite v hladilnik in, preden ga postrežete, parfait okrasite s stepeno smetano ter lističi mandljev.
Namig: originalni recept navaja jagode, a lahko uporabite katero koli drugo poletno sadje: od marelic, breskev do vseh vrst jagodičevja. Torej neskončno možnosti za resnično vse okuse.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar