Pecivo za zajtrk? Zakaj pa ne. Zlasti, če je obogateno s celimi žiti in svežim sadjem, lahko predstavlja odličen jutranji obrok. To soboto si zato privoščite sočen poletni sadni kolač.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine:
- Tri narezane banane;
- 120 gramov kvnoje;
- 120 gramov ovsenih kosmičev;
- 60 gramov rjavega sladkorja;
- 240 gramov narezanih breskev;
- 240 gramov narezanih jagod;
- 500 mililitrov mleka;
- dve jajci;
- dve žlički cimeta;
- ščep soli;
- žlička ekstrakta vanilje;
- 120 gramov kokosove moke.
--> ŠE EN poletni in osvežujoč recept: Zamrznjene sadne tortice
Priprava:
- Pekač velikosti približno 30 krat 20 centimetrov premažite z maščobo in po dnu razporedite rezine banan.
- V posodi zmešajte kvinojo, oves, sladkor, cimet in sol.
- Mešanico posujte po bananah.
- Po njej razporedite na rezine narezane breskve in jagode.
- V posodi zmešajte jajca, mleko in vaniljo.
- Prelijte po zadnji plasti sadja.
- Posujte s kokosovo moko.
- Pri 220 stopinjah Celzija pecite približno eno uro.
- Pečeno pohladite, narežite na rezine in postrezite z jogurtom ter svežim jagodičevjem.
--> BI RAJE malce pogreli želodček? Potem priporočamo recept z ovseno kašo
Nekaj namigov:
- V receptu navedeno sadje lahko nadomestite z drugimi sadeži. Pecivo je odlično tudi z marelicami, hruškami in izbranim jagodičevjem.
- Kombinacijo žit lahko prilagajate svojemu okusu. Lahko dodate manj kvinoje in temu primerno več kosmičev, lahko dodate tudi malo čia semen.
- Tekočine, s katero prelijete kolač, se bo sprva zdelo veliko, a med pečenjem jo bodo žita vpila in pečeno pecivo bo ravno prav sočno.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar