Fritata je jed, ki je nedvomno odlična izbira za pozni zajtrk. Z različnimi dodatki je lahko vselej drugačna in nikoli dolgočasna. Zelenjava se vanjo odlično poda, tej, za katero recept nizamo v tokratnem sobotnem zajtrku, pa je dodana še kisla smetana, ki ji zagotavlja prav posebno svežino.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Sestavine za štiri osebe:
- Pet velikih jajc;
- 60 mililitrov kisle smetane;
- četrtina žličke soli;
- osmina žličke popra;
- 200 gramov naribanega sira po izbiri;
- dve sesekljani mladi čebuli;
- 240 gramov narezanih gob;
- 120 gramov sesekljane paprike (rdeče, rumene in zelene);
- 120 gramov sesekljane čebule;
- žlica masla.
PREBERITE še // Borovničeve palačinke s kislo smetano
Priprava:
- V posodi stepite jajca in jih zmešajte s kislo smetano, soljo ter poprom.
- Dodajte tri četrtine sira in mlado čebulo.
- Postavite na stran.
- V ponvi popražite čebulo, gobe in papriko.
- Pokrijte ponev ter zelenjavo kuhajte štiri do šest minut.
- Čez njo nato vlijte jajca, posujte preostanek sira, znižajte temperaturo in pecite, da se jajca zapečejo.
- Odmaknite s štedilnika, počakajte pet minut, nato pa fritato narežite na štiri dele in postrezite.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar